COLUMNS

Autoverzekering te goedkoop

Autoverzekering te goedkoop

De laatste tijd zijn er constant berichten over de slechte resultaten die verzekeraars halen op hun autoverzekeringen. Vroeger konden ze deze verliezen compenseren met de winst die op andere verzekeringen gehaald werd. Helaas, dit mag niet meer. Europese regelgeving steekt hier een stokje voor. Eigenlijk ook wel juist. Waarom moet iemand zonder een autoverzekering maar wel andere verzekeringen meebetalen voor de brokkenpiloten onder ons.

Een te lage premie

Nu dus per verzekeringsproduct wordt gekeken naar rendement én de verplichting om bij een slecht resultaat de premies aan te passen, worden de autoverzekeringen keer op keer duurder. Vervelend voor de consument maar wel een logische correctie. Door de concurrentie onderling hebben de verzekeraars elke keer hun kop in het zand gestoken bij een slecht resultaat. Ondanks het slechte resultaat, als gevolg van de toegenomen schadelast, hebben ze de premies te laag gehouden.

Internetverzekeraars

Ook de internetverzekeraars, vaak een onderdeel van een traditionele verzekeraar, hebben om een positie in de markt te veroveren de premies veel te laag gehouden. Slechte resultaten werden wel gecompenseerd door het moederbedrijf. Nu zie je dat deze verzekeraars over het algemeen forse premieverhogingen moeten doorvoeren om maar te voldoen aan de wettelijke norm. Dus het is helemaal niet een uitgemaakte zaak dat online verzekeren zo goedkoop is. Geen advies, minder begeleiding, bij een schade sta je er alleen voor en dus ook geen fors lagere premie meer.

Online zaken regelen

Vind je het prettig om online je zaken te regelen? Het intermediair is ook online bereikbaar.

Ja, vergelijken doen wij wel, maar je hebt dan wel de zekerheid dat je een product krijgt aangeboden wat bij je past. Een juiste autoverzekering bestaat niet alleen uit premie maar ook uit de keuze voor de juiste dekking en polisvoorwaarden.

Dus ook een forse verhoging gekregen? We vergelijken de meeste verzekeraars op premie en voorwaarden.

Nieuwsgierig geworden?

Hoe dan ook, wij laten u gewoon bepalen hoe en wanneer wij u te woord kunnen staan!

Team Dijkstra staat voor u klaar!

Afspreken?

Een persoonlijk en
vrijblijvend gesprek
aanvragen?

Bellen?

Liever telefonisch?
contact met ons
opnemen?

Appje sturen?

Handig en snel!
Stuur een berichtje
via WhatsApp:

Vragen?

Stel hier vragen of plan de
route naar ons kantoor
in Leeuwarden

  • Altijd 100% onafhankelijk
  • Wij nemen u al het werk uit handen

  • Wij vergelijken premies en voorwaarden

  • Uw vraagbaak bij financiële zaken

Ook uw Zelfstandige Adviseur van RegioBank in Leeuwarden

Al 100 jaar RegioBank waar u zelf bepaalt hoe uw geldzaken geregeld wordt.