COLUMNS

Autoverzekering voor jongeren

Autoverzekering voor jongeren

Uit een recent verschenen onderzoek is gebleken dat jongeren en vooral de 18-jarigen een gigantisch hoge verzekeringspremie moeten betalen als ze hun auto willen verzekeren. Deze premies zijn de afgelopen jaren met gemiddeld meer dan 30% gestegen. Niet leuk als je je rijbewijs hebt gehaald en denkt: “laat ik een leuke auto kopen van mijn spaargeld”. Voordat je een auto koopt kun je beter eerst gaan informeren hoeveel verzekeringspremie je moet betalen. Deze premie is natuurlijk wel sterk afhankelijk van het soort auto wat je koopt. Koop je een lichte, kleine auto, zonder veel prestaties dan is dit veel goedkoper dan een zwaar racemonster. Die laatste spreekt je misschien wel meer aan maar wordt niet graag door verzekeraars geaccepteerd in combinatie met een jonge leeftijd en zijn of onverzekerbaar of ontzettend duur in de verzekering.

WA-verzekering of Allrisk

Koop je een oudere auto welke alleen maar voor de wettelijke aansprakelijkheid hoeft te worden verzekerd of heb je zoveel gespaard dat je een nieuwe(re) auto kunt kopen. Een kale WA-verzekering is natuurlijk goedkoper dan een “allrisk” verzekering. Hou hier wel rekening mee.

Waarom is een autoverzekering duurder onder jongeren?

Ja, waarom betaal je als jongere dan zoveel. Tot de 24 jarige leeftijd is het tarief al hoger. Vaak is de inschalingstrede lager, dus minder korting bij aanvang, en heb je nog geen of bijna geen schadevrije jaren opgebouwd. Over het algemeen betaal je hier in het noorden wel minder dan je leeftijdsgenoten in het westen en zuiden. Alle verzekeraars hebben hoge premies maar vergelijken kan besparen. Toch blijft autorijden op jonge leeftijd, in je eigen auto, een dure hobby.

Zijn er echt geen goedkopere alternatieven? Nee, eigenlijk niet. Een goede optie is om zo nu en dan de auto te lenen van bijvoorbeeld je ouders. Natuurlijk kun je ook blijven fietsen, scooteren of met het openbaar vervoer gaan.

Nieuwsgierig geworden?

Hoe dan ook, wij laten u gewoon bepalen hoe en wanneer wij u te woord kunnen staan!

Team Dijkstra staat voor u klaar!

Afspreken?

Een persoonlijk en
vrijblijvend gesprek
aanvragen?

Bellen?

Liever telefonisch?
contact met ons
opnemen?

Appje sturen?

Handig en snel!
Stuur een berichtje
via WhatsApp:

Vragen?

Stel hier vragen of plan de
route naar ons kantoor
in Leeuwarden

  • Altijd 100% onafhankelijk
  • Wij nemen u al het werk uit handen

  • Wij vergelijken premies en voorwaarden

  • Uw vraagbaak bij financiële zaken

Ook uw Zelfstandige Adviseur van RegioBank in Leeuwarden

Al 100 jaar RegioBank waar u zelf bepaalt hoe uw geldzaken geregeld wordt.