NIEUWS

Belastingaangifte: de meeste gemaakte fouten

Belastingaangifte: de meeste gemaakte fouten

Het is weer tijd om de belastingaangifte te doen, maar wat moet u niet vergeten? En nog belangrijk: wat moet u niet fout doen? Een foutje is namelijk zo gemaakt.

De meest gemaakte fouten zijn:

Nummer 1: Te laat ingediend

Het te laat indienen van de belastingaangifte gebeurt heel vaak, bijvoorbeeld bij het niet op tijd kunnen vinden van alle benodigde papieren en gegevens. In eerste instantie kunt u een tweede termijn krijgen. Als u deze niet haalt, kunnen de boetes voor te laat inleveren flink oplopen.

Nummer 2: Verkeerde gegevens ingevoerd

Een verkeerd rekeningnummer ingevoerd, een typefout in uw naam of bedragen omgedraaid. U moet alles heel goed checken. Heeft u een fout gemaakt, terwijl de aangifte al verzonden is? Dan leest u hier hoe u deze fout kunt herstellen.

Nummer 3: Aftrekpost vergeten

Er zijn heel veel kosten die u kunt aftrekken. Denk aan gemaakte studiekosten en zorgkosten die buiten uw verzekering vallen. Omdat er zoveel mogelijkheden zijn, is het makkelijk om er één over het hoofd te zien. Als u hier meer over wilt weten, kunt u contact opnemen met onze specialisten op kantoor.

Ook zijn er heel wat heffingskortingen te verkrijgen. Dit zijn kortingen op de inkomstenbelasting en premie volksverzekeringen. Onze specialisten kunnen u hierbij verder helpen.

Nummer 4: Pensioen in verkeerde rubriek

Pensioen- of vut-uitkering hoort in de rubriek ‘loon uit vroegere dienstbetrekking’ en dus niet in de rubriek ‘loon uit tegenwoordige dienstbetrekking’. Deze worden vaak door elkaar gehaald.

Nummer 5: Verkeerde bedragen WOZ-waarde

Je moet de WOZ-waarde gebruiken van de beschikking van het jaar ervoor (als u bijvoorbeeld aangifte doet over 2019, gebruikt u de WOZbeschikking 2019, met als peildatum 1 januari 2018) en dus niet de bedragen uit de beschikking die u begin 2020 heeft ontvangen, want die gaat over de WOZ-waarde van 1 januari 2019.

Toch een foutje gemaakt?

Belangrijk om te weten: als u een foutje heeft gemaakt, geen paniek. Ook al is de belastingaangifte verzonden, u kunt een foutje herstellen. U heeft daar de tijd voor tot de definitieve belastingaanslag is ontvangen. Heeft u de definitieve belastingaanslag al ontvangen? Dan kunt u ook nog bezwaar maken.

Nieuwsgierig geworden?

Hoe dan ook, wij laten u gewoon bepalen hoe en wanneer wij u te woord kunnen staan!

Team Dijkstra staat voor u klaar!

Afspreken?

Een persoonlijk en
vrijblijvend gesprek
aanvragen?

Bellen?

Liever telefonisch?
contact met ons
opnemen?

Appje sturen?

Handig en snel!
Stuur een berichtje
via WhatsApp:

Vragen?

Stel hier vragen of plan de
route naar ons kantoor
in Leeuwarden

  • Altijd 100% onafhankelijk
  • Wij nemen u al het werk uit handen

  • Wij vergelijken premies en voorwaarden

  • Uw vraagbaak bij financiële zaken

Ook uw Zelfstandige Adviseur van RegioBank in Leeuwarden

Al 100 jaar RegioBank waar u zelf bepaalt hoe uw geldzaken geregeld wordt.