NIEUWS

Wat is brandschade en hoe ben je daartegen verzekerd?

Voor veel mensen is brandschade de ergste schade die er is. Door brand kunnen je spullen of je huis voor altijd verwoest zijn. De emotionele waarde kun je niet verzekeren, maar de waarde die je spullen vertegenwoordigen wel. Wanneer spreken we van brandschade en hoe ben je hier tegen verzekerd?

Wat is brandschade?

Alle schade die ontstaan is door verbranding veroorzaakt door vuur noemen we brandschade. Bij de meeste verzekeraars valt ook de schade door het blussen van de vlammen en schade door roet- en rookontwikkeling onder brandschade. Brandschade die in je open haard ontstaat omdat je de schoorsteen slecht onderhouden hebt, valt vaak niet in je verzekering.

Schade die je door brand kan oplopen zijn:

  • Verbrande spullen in je huis
  • Schade aan jouw huis door brand
  • Een lekkage die is ontstaan door het blussen van de brand

 

Of jouw schade ook daadwerkelijk als brandschade vergoed wordt bepaalt de verzekeraar. Dit hangt onder andere af van je polisvoorwaarden.

Hoe is brandschade verzekerd?

Je woning en spullen:

Met een opstalverzekering en inboedelverzekering ben je verzekerd tegen brandschade. Als je een koopwoning hebt kun je dit gezamenlijk afsluiten als ‘woonhuisverzekering’. Heb je een huurwoning? Dan hoef je alleen je spullen te verzekeren en voldoet de inboedelverzekering (de verhuurder moet de woning namelijk verzekeren).

Let op: niet iedere verzekeraar dekt dezelfde schade voor eenzelfde bedrag. Er kunnen grote verschillen zitten tussen inboedel- en opstalverzekeringen. Bekijk je polisvoorwaarden om zeker te weten waar je in het geval van brandschade recht op hebt.

Je auto:

Wil je je auto verzekeren tegen brandschade? Met alleen een WA-verzekering heb je dat niet gedaan.

Een beperkt cascoverzekering en allrisk verzekering vergoeden brandschade in bijna alle gevallen. Dit hangt voornamelijk af van je polisvoorwaarden en de afspraken die hierover zijn gemaakt.

Heb ik dan geen brandverzekering nodig?

Met een brandverzekering verzeker je je huis of spullen tegen schade ontstaan door brand. Brand is in bijna alle gevallen al verzekerd met je opstal- en inboedelverzekering. Als je een opstal- en/of inboedelverzekeringen hebt afgesloten, en het is opgenomen in je polisvoorwaarden, hoef je dus geen extra of speciale brandverzekering af te sluiten.

Vragen?

Hoe verzeker ik mezelf tegen brand? Voor die en andere vragen kun je bij Team Dijkstra terecht. Vergelijken op premie, dekking en voorwaarden doen we samen.

Nieuwsgierig geworden?

Hoe dan ook, wij laten u gewoon bepalen hoe en wanneer wij u te woord kunnen staan!

Team Dijkstra staat voor u klaar!

Afspreken?

Een persoonlijk en
vrijblijvend gesprek
aanvragen?

Bellen?

Liever telefonisch?
contact met ons
opnemen?

Appje sturen?

Handig en snel!
Stuur een berichtje
via WhatsApp:

Vragen?

Stel hier vragen of plan de
route naar ons kantoor
in Leeuwarden

  • Altijd 100% onafhankelijk
  • Wij nemen u al het werk uit handen

  • Wij vergelijken premies en voorwaarden

  • Uw vraagbaak bij financiële zaken

Ook uw Zelfstandige Adviseur van RegioBank in Leeuwarden

Al 100 jaar RegioBank waar u zelf bepaalt hoe uw geldzaken geregeld wordt.