NIEUWS

Clausules en garantiebepalingen

Clausules en garantiebepalingen

We proberen altijd een zo goed mogelijk verzekeringspakket voor uw bedrijf samen te stellen. Een interessante premie maar dan wel met de juiste dekking. Goedkoop in premie kan ook leiden tot duurkoop bij een schade. Waar onze aandacht naast dekking ook naar uitgaat zijn de clausules die verzekeraars plaatsen op hun polissen. We weten dat collega’s vaak de premie leidend vinden en alleen hier over praten, puur verkoop. Wij vinden de dekking en de geplaatste clausules, garantiebepalingen leidend. Het gaat er tenslotte om dat wanneer er een calamiteit is, u goed verzekerd bent en ook daadwerkelijk schadeloos gesteld wordt.

Wanneer clausules op de polissen

In een clausule wijkt de verzekeraar af van o.a. de normale polisvoorwaarden. Dit kan betrekking hebben op bijvoorbeeld een ander eigen risico maar vaak worden er aanpassingen van de dekking in vermeld en/of voorwaarden gesteld met betrekking tot het risico. Denk hierbij o.a. aan beveiliging (hang- en sluitwerk en brand-, inbraakalarm), technische installaties die moeten voldoen aan de wettelijke voorschriften en organisatorische maatregelen.

Bespreekbaar maken en monitoren

Voor ons is het heel normaal om deze zaken met u te bespreken. Het niet voldoen aan de gestelde eisen kan invloed hebben op de schade-uitkering. Als u niet schadeloos gesteld wordt omdat u niet goed op de hoogte was van de eisen, hoewel deze natuurlijk gewoon op de polis staan vermeld, maakt u niet blij.

We kunnen, als u er niet volledig aan kunt voldoen, dit bespreekbaar maken bij de verzekeraar. Wellicht dat we een oplossing kunnen vinden waar zowel u als de verzekeraar mee kan leven. Ook hebben we contacten met bedrijven die u kunnen helpen met het in orde maken van de eisen.

Verder kunt u van ons verwachten dat we de vinger aan de pols houden en u er in een onderhoudsgesprek op aanspreken om te controleren of u nog aan de voorwaarden voldoet.

Nieuwsgierig geworden?

Hoe dan ook, wij laten u gewoon bepalen hoe en wanneer wij u te woord kunnen staan!

Team Dijkstra staat voor u klaar!

Afspreken?

Een persoonlijk en
vrijblijvend gesprek
aanvragen?

Bellen?

Liever telefonisch?
contact met ons
opnemen?

Appje sturen?

Handig en snel!
Stuur een berichtje
via WhatsApp:

Vragen?

Stel hier vragen of plan de
route naar ons kantoor
in Leeuwarden

  • Altijd 100% onafhankelijk
  • Wij nemen u al het werk uit handen

  • Wij vergelijken premies en voorwaarden

  • Uw vraagbaak bij financiële zaken

Ook uw Zelfstandige Adviseur van RegioBank in Leeuwarden

Al 100 jaar RegioBank waar u zelf bepaalt hoe uw geldzaken geregeld wordt.