Wat is cybercriminaliteit?

Het is vaak in het nieuws: cybercriminaliteit, de snelst groeiende vorm van criminaliteit. Waarschijnlijk denk je, ja maar dan hebben we het toch over het hacken van bedrijven? Grote organisaties? Helaas, voor de crimineel maakt het niet zoveel uit of het een bedrijf of een individu, jong of oud is. Ze hebben maar één doel: hun malafide software zoveel mogelijk verspreiden in de hoop om zoveel mogelijk apparaten te treffen.

Door deze (gijzel)software, misleidende mails, proberen ze je geld afhandig te maken, je naam te grabbel te gooien of allemaal vertrouwelijke gegevens uit je computer te halen. Misselijkmakend maar waar. Het is dus van belang om alert te blijven.

Mails en phising

Banken vragen in een mail nooit om gegevens. Mailtjes waarin dit wel wordt gedaan zijn van kwaadwillende personen. Een bank verwijst je altijd naar de eigen bankomgeving. De hackers proberen je bang te praten en van daaruit verkeerde handelingen te doen. Dus let goed op wie de afzender is van de email. Vaak zie je het wel aan het verzonden e-mailadres wat wordt gebruikt. Pas ook op bij zogenaamde updates die moeten worden uitgevoerd. Voor je het weet heb je een virus op je computer staan. Ook niet alle websites die producten te koop aanbieden zijn wat ze zeggen. Dus een gezond wantrouwen is niet verkeerd.

Cybercare polis

Maar nu ben je ondanks alle voorzorgsmaatregelen, virusscanners en alertheid, toch de pineut. Het kan je veel geld gaan kosten en het vergt tijd en energie om je computer weer goed werkende te krijgen en gegevens die beschadigd zijn moeten hersteld worden. Is het mogelijk om hiervoor een verzekering af te sluiten? Ja, sinds kort kunnen particulieren ook een verzekering afsluiten. Waar bedrijven dit al massaal hebben gedaan verwacht ik dat particulieren hier ook voor gaan kiezen. Bij ons is de cybercare polis al verkrijgbaar.

Nieuwsgierig geworden?

Hoe dan ook, wij laten u gewoon bepalen hoe en wanneer wij u te woord kunnen staan!

Team Dijkstra staat voor u klaar!

Afspreken?

Een persoonlijk en
vrijblijvend gesprek
aanvragen?

Bellen?

Liever telefonisch?
contact met ons
opnemen?

Appje sturen?

Handig en snel!
Stuur een berichtje
via WhatsApp:

Vragen?

Stel hier vragen of plan de
route naar ons kantoor
in Leeuwarden

  • Altijd 100% onafhankelijk
  • Wij nemen u al het werk uit handen

  • Wij vergelijken premies en voorwaarden

  • Uw vraagbaak bij financiële zaken

Ook uw Zelfstandige Adviseur van RegioBank in Leeuwarden

Al 100 jaar RegioBank waar u zelf bepaalt hoe uw geldzaken geregeld wordt.