COLUMNS

De verschraling van verzekeringsland

De verschraling van verzekeringsland

De volgende grote Nederlandse verzekeraar wordt opgeslokt door een collega. Tenminste een gedeelte van het bedrijf. Vivat, de moeder van o.a. Reaal verzekeringen en Zwitserleven wordt overgenomen door Athora, een verzekeringsbedrijf in Bermuda. De Schadeactiviteiten worden vervolgens weer overgenomen door Nationale Nederlanden. De merken blijven eerst bestaan maar zullen na verloop worden geïntegreerd in het eigen bedrijf.

Verzekeraars op een paar handen te tellen

Dit betekent weer een aanbieder minder voor o.a. het particulier verzekeringspakket. Waar we in het verleden honderden verzekeraars hadden, gaan we zo langzamerhand naar een situatie waar u alle verzekeraars op een paar handen kunt tellen. Is dit goed? Schaalvergroting is niet altijd beter voor de consument. Ja, de verzekeraars zelf zien natuurlijk grote kostenbesparingen en voordelen. Wij als adviseurs zien steeds minder aanbieders en minder keuze voor onze klanten.

Producten uit het aanbod van verzekeraars

Sommige verzekeraars stoppen gewoon met bepaalde producten. Neem nu bijvoorbeeld Nationale Nederlanden, waar we het hier over hebben. Laten we de zorgverzekeringen buiten beschouwing, dan is dit de grootste verzekeraar. Die stoppen ineens met het verzekeren van woningen met rieten daken. Wellicht omdat ze een paar brandjes met rieten daken hebben gehad. Wij als adviseurs sluiten deze verzekeringen dan over naar een andere verzekeraar. In ons geval vaak naar Reaal. En jawel, komen deze verzekeringen toch weer bij Nationale Nederlanden terecht. En nu?

Waar in het verleden de grotere verzekeraars alles verzekerden worden er steeds meer keuzes gemaakt en producten uit het aanbod gehaald. Het komt voor dat voor bepaalde producten er nog maar één of twee verzekeraars zijn. Geen concurrentie, de premie stijgt. Al met al is groter grootst voor de aandeelhouders leuk maar voor de consument helemaal niet.

Duitse verzekeraars

Onze bedrijven zijn dan ook druk bezig om bijvoorbeeld Duitse verzekeraars warm te maken voor de Nederlandse markt. We proberen op deze manier het aanbod zo ruim mogelijk te maken.

Wilt u hier meer informatie over? Neem dan contact met ons op.

.

Nieuwsgierig geworden?

Hoe dan ook, wij laten u gewoon bepalen hoe en wanneer wij u te woord kunnen staan!

Team Dijkstra staat voor u klaar!

Afspreken?

Een persoonlijk en
vrijblijvend gesprek
aanvragen?

Bellen?

Liever telefonisch?
contact met ons
opnemen?

Appje sturen?

Handig en snel!
Stuur een berichtje
via WhatsApp:

Vragen?

Stel hier vragen of plan de
route naar ons kantoor
in Leeuwarden

  • Altijd 100% onafhankelijk
  • Wij nemen u al het werk uit handen

  • Wij vergelijken premies en voorwaarden

  • Uw vraagbaak bij financiële zaken

Ook uw Zelfstandige Adviseur van RegioBank in Leeuwarden

Al 100 jaar RegioBank waar u zelf bepaalt hoe uw geldzaken geregeld wordt.