NIEUWS

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is op dit moment nog niet verplicht, maar na verwachting is dit in vanaf 2024 wel het geval. Dat betekent dat u zich als zzp’er vanaf dan verplicht moet verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid.

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering kiezen is een heel karwei. Het is een complexe verzekering waarbij maatwerk en advies van belang is. U moet op veel dingen letten en besluiten nemen: het is dus belangrijk dat u zich laat adviseren door een specialist.

Voor dat u met één van onze adviseurs in gesprek gaat is het belangrijk om een aantal dingen te bedenken:

Hoe wilt u zichzelf verzekeren?

Er zijn vele variaties mogelijk binnen een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Dit maakt ook dat een arbeidsongeschiktheidsverzekering een heel persoonlijke verzekering is. Door de vele mogelijkheden per voorwaarde kan deze verzekering namelijk naar keuze worden samengesteld.

Bedenk hoe u zichzelf via een arbeidsongeschiktheidsverzekering wilt laten verzekeren en let daarbij op de belangrijke variabelen, zoals: eindleeftijd, eigen risico, stijgende of gelijkblijvende uitkering, schadeverzekering en de basis waarop de mate van arbeidsongeschiktheid wordt bepaald.

Welke risico’s kunt u lopen?

Als u arbeidsongeschikt raakt, heeft dat gevolgen voor uw inkomen. Maar u hoeft niet altijd uw hele inkomen te verzekeren. Welke risico’s wilt u en kunt u lopen? Kijk bijvoorbeeld wat uw lasten zijn en wat dus uw inkomensbehoefte is als u arbeidsongeschikt raakt. Misschien heeft u een (grote) financiële buffer of zijn er andere inkomstenbronnen, zoals het inkomen van uw partner, een pensioen of een uitkering. Het kan ook zijn dat u arbeidsongeschikt raakt, maar dat uw bedrijf wel kan blijven bestaan. Misschien kunt u dan nog voldoende inkomsten uit uw eigen bedrijf halen.

Welk onderhoud wilt u voor uw verzekering?

Het is verstandig om periodiek te laten controleren of uw arbeidsongeschiktheidsverzekering nog aansluit bij uw persoonlijke situatie. Een verzekeraar kent vaak een onderhoudsregeling. Dat is het moment waarop u uw arbeidsongeschiktheidsverzekering mag aanpassen. Bekijk voor die tijd goed of uw verzekering en de keuzes die u eerder heeft gemaakt nog bij uw huidige situatie passen en bespreek met onze adviseur hoe deze beter zouden kunnen aansluiten. Een periodieke check van uw AOV kan u veel ellende besparen.

Nog een belangrijke tip

Heeft u een adviesgesprek bij ons aangevraagd? Zorg er dan ook voor dat u tijdens het adviesgesprek altijd uw inkomensgegevens en de gegevens over uw lasten bij de hand heeft. Heeft u nog vragen over de arbeidsongeschiktheidsverzekering? Neem dan contact met ons op.

Nieuwsgierig geworden?

Hoe dan ook, wij laten u gewoon bepalen hoe en wanneer wij u te woord kunnen staan!

Team Dijkstra staat voor u klaar!

Afspreken?

Een persoonlijk en
vrijblijvend gesprek
aanvragen?

Bellen?

Liever telefonisch?
contact met ons
opnemen?

Appje sturen?

Handig en snel!
Stuur een berichtje
via WhatsApp:

Vragen?

Stel hier vragen of plan de
route naar ons kantoor
in Leeuwarden

  • Altijd 100% onafhankelijk
  • Wij nemen u al het werk uit handen

  • Wij vergelijken premies en voorwaarden

  • Uw vraagbaak bij financiële zaken

Ook uw Zelfstandige Adviseur van RegioBank in Leeuwarden

Al 100 jaar RegioBank waar u zelf bepaalt hoe uw geldzaken geregeld wordt.