COLUMNS

Een goedkope uitvaart, maar..

Een goedkopere uitvaart, maar..

Is het u ook al opgevallen? Er komen steeds meer uitvaartondernemers bij. Het is een vrij beroep en dit heeft geleid tot veel nieuwkomers in deze branche. Het betekent dat er meer concurrentie ontstaat tussen de bestaande ondernemers en nieuwkomers en als bijkomend effect resulteert dit in een goedkopere uitvaart. Waar de kosten de afgelopen jaren alleen maar opliepen zien we dus nu afnemende kosten. Een welkome ontwikkeling voor de nabestaanden, helemaal als er niets is geregeld via een verzekering.

Uitvaartverzekering

Voor mensen die wel verzekerd zijn voor deze kosten zal er in veel gevallen weinig veranderen. De premies gaan niet naar beneden en de verzekeringen zijn vaak afgesloten bij een verzekeraar die zelf de uitvaart verzorgd, dus het concurrentie-effect zal hier niet opgaan. Als er een verzekering is die een geldbedrag uitkeert heeft het wel voordeel. De nabestaanden kunnen dan zelf kiezen bij wie de uitvaart geregeld wordt en ook de kosten kunnen dan worden vergeleken.

Mogelijkheden

We zien in onze praktijk vaak dat de verzekerde bedragen veel te laag zijn en ondanks de toegenomen concurrentie en lagere prijzen, moet er uit een ander vermogen bijbetaald worden. Dus zorg er voor dat er genoeg geld is voor de nabestaanden om de uitvaart goed te regelen. Het is verstandig om zo jong mogelijk met een uitvaartverzekering te beginnen, dit scheelt in de maandelijkse kosten voor deze verzekering. Voor ouderen die nog niets of weinig hebben geregeld is het ook mogelijk om een koopsom te storten. Dit kan fiscaal aantrekkelijk zijn en het is zeker dat er geld aanwezig is dat aangewend wordt voor de uitvaart.

Advies op maat

Laat u goed adviseren en begin dus op tijd met het sparen voor een uitvaart. Zadel niet de nabestaanden op met deze kosten. Wij helpen u graag bij een juiste keus.

Nieuwsgierig geworden?

Hoe dan ook, wij laten u gewoon bepalen hoe en wanneer wij u te woord kunnen staan!

Team Dijkstra staat voor u klaar!

Afspreken?

Een persoonlijk en
vrijblijvend gesprek
aanvragen?

Bellen?

Liever telefonisch?
contact met ons
opnemen?

Appje sturen?

Handig en snel!
Stuur een berichtje
via WhatsApp:

Vragen?

Stel hier vragen of plan de
route naar ons kantoor
in Leeuwarden

  • Altijd 100% onafhankelijk
  • Wij nemen u al het werk uit handen

  • Wij vergelijken premies en voorwaarden

  • Uw vraagbaak bij financiële zaken

Ook uw Zelfstandige Adviseur van RegioBank in Leeuwarden

Al 100 jaar RegioBank waar u zelf bepaalt hoe uw geldzaken geregeld wordt.