COLUMNS

Een hypotheek is vaak te duur

Een hypotheek is vaak te duur

Er zijn door kamerleden al vragen over gesteld. Dus de impact van het bericht was enorm. Wat blijkt uit een recent onderzoek: de rente op een hypotheek afgesloten bij een bank is gemiddeld 0,67% hoger dan de scherpste rente op dat ogenblik. Sluit je een hypotheek af bij een onafhankelijk adviseur dan is dat verschil nog maar 0,3%.

Waarom zijn banker duurder?

Op zich is het goed te verklaren. De banken adviseren alleen maar de hypotheekproducten van de eigen bank en hierdoor wordt alleen het rentepercentage van de bank voorgesteld. Bij een onafhankelijk adviseur krijg je een vergelijk tussen diverse aanbieders en krijg je dus sneller een lagere rente voorgeschoteld.

De voorwaarden

Nu is de rente de je moet betalen niet alles. Ook de voorwaarden zijn belangrijk. Wat echter ook blijkt uit het onderzoek, is dat de hypotheekverstrekkers qua voorwaarden steeds dichter bij elkaar zitten. Het gaat om nuanceverschillen en dus blijft rente vergelijken een belangrijk item bij een advies.

Hoe zit dat met RegioBank?

Nu zal je denken, bij de RegioBank ben je dus ook te duur uit. Verrassing, dat is niet zo. De zelfstandige adviseurs van de RegioBank zijn over het algemeen onafhankelijke adviseurs. Hierdoor vergelijken zij de producten van de RegioBank met die van andere aanbieders en zijn ze vrij om te kiezen voor een andere geldverstrekker. Bij ons op kantoor worden er meer hypotheken niet dan wel met het label RegioBank geadviseerd.

Advieskosten

Blijft er nog een verschil in de advieskosten, welke bij banken over het algemeen iets lager zijn dan bij de onafhankelijke adviseur. Dit verschil wordt snel goedgemaakt door de lagere maandelijkse lasten.

En omdat de onafhankelijke adviseur meerdere aanbieders met elkaar vergelijkt, krijg je vaak een meer passend product aangeboden.

Het is dus de moeite waard om voor een hypotheekadvies naar een onafhankelijk adviseur te stappen.

Nieuwsgierig geworden?

Hoe dan ook, wij laten u gewoon bepalen hoe en wanneer wij u te woord kunnen staan!

Team Dijkstra staat voor u klaar!

Afspreken?

Een persoonlijk en
vrijblijvend gesprek
aanvragen?

Bellen?

Liever telefonisch?
contact met ons
opnemen?

Appje sturen?

Handig en snel!
Stuur een berichtje
via WhatsApp:

Vragen?

Stel hier vragen of plan de
route naar ons kantoor
in Leeuwarden

  • Altijd 100% onafhankelijk
  • Wij nemen u al het werk uit handen

  • Wij vergelijken premies en voorwaarden

  • Uw vraagbaak bij financiële zaken

Ook uw Zelfstandige Adviseur van RegioBank in Leeuwarden

Al 100 jaar RegioBank waar u zelf bepaalt hoe uw geldzaken geregeld wordt.