NIEUWS

Een negatief reisadvies: valt dit onder mijn annuleringsverzekering?

Een negatief reisadvies of camaliteit: valt dit onder mijn annuleringsverzekering?

Stelt u zich eens voor: U heeft een mooie reis geboekt naar Egypte. U wilt de piramides met eigen ogen zien, tempels bezoeken, in Caïro de levensader van Egypte zien. Kortom: U heeft alles tot in de puntjes uitgedacht. Tot dat u leest over het negatief reisadvies dat is afgegeven door het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Wat nu?

Een negatief reisadvies

Een negatief reisadvies is niet bindend. Het is slechts een advies. Hier kunnen dus geen rechten aan worden ontleend. Een reis kosteloos annuleren of beroep doen op uw annuleringsverzekering is dan ook niet mogelijk op basis van een negatief reisadvies. U moet dus contact opnemen met uw reisorganisatie.

Een natuurramp

Wanneer er sprake is van een natuurramp of faillissement van uw reisorganisatie kunt u in sommige gevallen een (deel) van het geld voor uw geboekte reis terugkrijgen. Dat kan wanneer :

  • Uw reisorganisatie lid is van de Stichting Calamiteitenfonds Reizen (SCR).
  • Het om een toeristische vakantie gaat.
  • Er sprake is van een (dreigende) calamiteit.

Lees altijd eerst goed de voorwaarden van uw verzekering door en neem in geval van een natuurramp contact op met uw reisorganisatie.

Calamiteitenfonds

Veel grote reisorganisaties zijn aangesloten bij de Calamiteitenfonds. Het Calamiteitenfonds betaalt de extra kosten die ontstaan doordat een reis wordt aangepast. Als de reis moet worden afgebroken, door bijvoorbeeld een natuurramp of er breken ernstige onrusten uit, dan zorgt het fonds voor een vergoeding voor de niet genoten reisdagen.

Annuleren bij calamiteiten

Wanneer er ergens ter wereld een calamiteit dreigt, bijvoorbeeld een orkaan die in de richting van een toeristische bestemming gaat, dan kan een zogenaamde dekkingsbeperking worden ingesteld. De garantie van het Calamiteitenfonds wordt dan ingetrokken. U kunt dan uw reis vanaf 30 dagen voor vertrek kosteloos annuleren. De reisorganisator betaalt in dat geval uw geld terug. Tip: let dus altijd op of de reisorganisatie waar u uw reis boekt ook aangesloten is bij de calamiteitenfonds. Losse tickets naar land van bestemming en zakelijke reizen vallen niet onder de calamiteitenfonds.

Nieuwsgierig geworden?

Hoe dan ook, wij laten u gewoon bepalen hoe en wanneer wij u te woord kunnen staan!

Team Dijkstra staat voor u klaar!

Afspreken?

Een persoonlijk en
vrijblijvend gesprek
aanvragen?

Bellen?

Liever telefonisch?
contact met ons
opnemen?

Appje sturen?

Handig en snel!
Stuur een berichtje
via WhatsApp:

Vragen?

Stel hier vragen of plan de
route naar ons kantoor
in Leeuwarden

  • Altijd 100% onafhankelijk
  • Wij nemen u al het werk uit handen

  • Wij vergelijken premies en voorwaarden

  • Uw vraagbaak bij financiële zaken

Ook uw Zelfstandige Adviseur van RegioBank in Leeuwarden

Al 100 jaar RegioBank waar u zelf bepaalt hoe uw geldzaken geregeld wordt.