COLUMNS

Elektrische fiets verzekeren

Elektrische fiets verzekeren

Je ziet ze meer en meer rijden, de elektrische fiets (E-bike, Speed pedelec). De gemiddelde leeftijd van de bestuurders wordt ook steeds lager. Het is natuurlijk wel lekker fietsen met de hulp van een elektrisch motortje. Waren het een tijd terug alleen de ouderen die voor deze fiets gingen, tegenwoordig wordt de fiets ook veel verkocht aan jonge ouders en scholieren.

Maar hoe zit het eigenlijk met de verzekering voor zo’n fiets. Mijn ervaring als fietser op de ouderwetse, trap maar zelf, fiets, is dat de elektrische variant een behoorlijke snelheid kan ontwikkelen. Uit ervaring weten wij dat door deze hogere snelheid er ook meer ongevallen plaatsvinden.

Voor de normale E-bike, die een maximale snelheid heeft van 25 km per uur, hoef je geen aparte verzekering af te sluiten. Het aansprakelijkheidsrisico is (bijna) altijd gedekt op je particulier aansprakelijkheidsverzekering. Natuurlijk moet je deze verzekering dan wel hebben. Heb je deze niet dan is het raadzaam om die wel af te sluiten. Voor de Speed pedelec is het verhaal anders. Deze fietsen hebben een maximale snelheid van 45 km per uur en worden beschouwd als een motorrijtuig. Naast de verplichting van een helm, is ook een aparte aansprakelijkheidsverzekering verplicht. Je fiets krijgt tevens een kentekenplaat. Dus er is geen dekking op de particuliere aansprakelijkheidsverzekering. Let hier goed op.

Verder is het natuurlijk verstandig om je dure nieuwe fiets voor diefstal en eventueel cascoschade te verzekeren. De fietsen blijken interessant te zijn voor het dievengilde. Een fietsverzekering is dus zeker aan te raden, vooral in de eerste jaren wanneer de fiets nog een hoge waarde vertegenwoordigd.

Er zijn verzekeringen waarbij je een éénmalige premie betaald om voor 3 of 5 jaar verzekerd te zijn. Wel zo makkelijk. Uiteraard moet er op je fiets wel een goedgekeurd slot gemonteerd zijn.

Nieuwsgierig geworden?

Hoe dan ook, wij laten u gewoon bepalen hoe en wanneer wij u te woord kunnen staan!

Team Dijkstra staat voor u klaar!

Afspreken?

Een persoonlijk en
vrijblijvend gesprek
aanvragen?

Bellen?

Liever telefonisch?
contact met ons
opnemen?

Appje sturen?

Handig en snel!
Stuur een berichtje
via WhatsApp:

Vragen?

Stel hier vragen of plan de
route naar ons kantoor
in Leeuwarden

  • Altijd 100% onafhankelijk
  • Wij nemen u al het werk uit handen

  • Wij vergelijken premies en voorwaarden

  • Uw vraagbaak bij financiële zaken

Ook uw Zelfstandige Adviseur van RegioBank in Leeuwarden

Al 100 jaar RegioBank waar u zelf bepaalt hoe uw geldzaken geregeld wordt.