NIEUWS

Extra kosten thuiswerken kan werkgever fiscaal voordelig vergoeden

In het begin van de coronacrisis stonden de meeste er misschien nog niet bij stil, maar omdat de meeste werknemers nu al sinds maart thuiswerken, zien ze de kosten van het thuiswerken oplopen. Van de extra bakjes koffie die er thuis gedronken worden, naar de extra stroom en verwarming die verbruikt wordt. Wie gaat dit betalen? Geeft u als werkgever een vergoeding? Als werkgever kunt u de vrije ruimte van de werkkostenregeling hier voor inzetten. Deze is namelijk in 2020 verruimd van 1,7 naar 3 procent voor de eerste vier ton aan loonsom van de werkgever.

De extra kosten van de thuiswerker

Het Nibud heeft berekend dat thuiswerken voor een werknemer gemiddeld € 2,- per dag per persoon extra kost. Als u dit doorberekent naar een fulltime baan kan dit oplopen naar meer dan € 40,- per maand. Denk hierbij aan kosten als elektriciteitsverbruik, waterverbruik, gasverbruik, koffie/thee, wc-papier, maar ook de afschrijving van bureau en stoel. Het zijn maar kleine bedragen, maar op jaarbasis kan dit oplopen tot € 440,- extra. Voor een werknemer zullen de kosten dus oplopen, terwijl de kosten voor een werkgever kunnen dalen door bijvoorbeeld minder reiskosten en minder verbruik op kantoor.

Als werkgever kunt u de kosten fiscaal vergoeden

Nu veel mensen al bijna een half jaar thuiswerken wordt de vraag toch steeds vaker gesteld: wie gaat dit betalen? Als medewerker kunnen zij deze kosten zelf niet aftrekken van de jaarlijkse belastingaangifte. U als werkgever heeft veel meer mogelijkheden. De vrije ruimte van de werkkostenregeling is in 2020 verruimd van 1,7 naar 3 procent voor de eerste vier ton aan loonsom. Dat is gedaan zodat u als werkgever iets extra’s voor uw personeel kunt doen in deze bijzondere tijden. Denk hierbij aan een bloemetje of een ander cadeautje. Omdat deze vrije ruimte verruimd is, kunt u deze ook gebruiken voor een thuiswerkvergoeding.

Nieuwsgierig geworden?

Hoe dan ook, wij laten u gewoon bepalen hoe en wanneer wij u te woord kunnen staan!

Team Dijkstra staat voor u klaar!

Afspreken?

Een persoonlijk en
vrijblijvend gesprek
aanvragen?

Bellen?

Liever telefonisch?
contact met ons
opnemen?

Appje sturen?

Handig en snel!
Stuur een berichtje
via WhatsApp:

Vragen?

Stel hier vragen of plan de
route naar ons kantoor
in Leeuwarden

  • Altijd 100% onafhankelijk
  • Wij nemen u al het werk uit handen

  • Wij vergelijken premies en voorwaarden

  • Uw vraagbaak bij financiële zaken

Ook uw Zelfstandige Adviseur van RegioBank in Leeuwarden

Al 100 jaar RegioBank waar u zelf bepaalt hoe uw geldzaken geregeld wordt.