COLUMNS

Financieel advies te duur

Financieel advies te duur

Het Nibud heeft na een onderzoek vastgesteld dat bijna de helft van alle Nederlanders een financieel adviseur te duur vindt. Ook willen velen meer transparantie omtrent de opbouw van de kosten. Inzicht in wat de financieel adviseur doet voor zijn geld en wat het oplevert. Ook komt uit het onderzoek naar voren dat klanten die geholpen zijn door een financieel adviseur vaak erg tevreden zijn over de geleverde diensten.

In het verleden werden voor de adviesgevoelige producten geen advieskosten gerekend maar werd in de kosten van het product een opslag geplaatst van waaruit deze kosten werden betaald.

Nu zijn de adviesgevoelige producten ontdaan van de opslagen en komen de inkomsten uit de advieskosten die door de klant aan de adviseur worden betaald. Op zich is dit al veel transparanter. Je kunt in ieder geval al een adviseur kiezen op basis van de te betalen advieskosten. Het is natuurlijk wel zaak om dan ook te kijken wat deze adviseur doet voor wat hij vraagt. Lage advieskosten kunnen ook leiden tot een summier advies met veel zelfwerkzaamheid. Kwaliteit zal op de één of andere manier wel betaald moeten worden.

Bij een hypotheekadvies hebben een aantal adviseurs, o.a. de Hypotheker, naast de kosten voor het hypotheekadvies ook nog advieskosten voor de bij te sluiten overlijdensrisicoverzekering en de inkomensbeschermer. Al met al wordt het daar wel duurder van. Andere adviseurs hebben een all-in tarief, geen verrassing achteraf. ING, RABO en ABN Amro bemiddelen alleen hun eigen product en vergelijken niet, dus krijg je wel het beste product? Er zijn dus veel variabelen die de prijs vormen.

Naast hypotheken heb je ook advieskosten voor o.a. uitvaart- en levensverzekeringen, pensioen en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen.

Wij adviseren voor 20 hypotheekverstrekkers, waaronder banken. Dit tegen een vast en gunstig tarief. Tot 1 januari hebben we een actietarief.

Nieuwsgierig geworden?

Hoe dan ook, wij laten u gewoon bepalen hoe en wanneer wij u te woord kunnen staan!

Team Dijkstra staat voor u klaar!

Afspreken?

Een persoonlijk en
vrijblijvend gesprek
aanvragen?

Bellen?

Liever telefonisch?
contact met ons
opnemen?

Appje sturen?

Handig en snel!
Stuur een berichtje
via WhatsApp:

Vragen?

Stel hier vragen of plan de
route naar ons kantoor
in Leeuwarden

  • Altijd 100% onafhankelijk
  • Wij nemen u al het werk uit handen

  • Wij vergelijken premies en voorwaarden

  • Uw vraagbaak bij financiële zaken

Ook uw Zelfstandige Adviseur van RegioBank in Leeuwarden

Al 100 jaar RegioBank waar u zelf bepaalt hoe uw geldzaken geregeld wordt.