NIEUWS

Gezinsuitbreiding en verzekeringen: waar moet u op letten?

Met de komst van een baby verandert er veel. Vanzelfsprekend wilt u als familie goed zijn verzekerd. Het is daarom van belang om uw bestaande verzekeringen goed na te gaan en indien nodig nieuwe verzekeringen af te sluiten.

Vergoeding kraamzorg

De vergoeding voor kraamzorg komt uit de basisverzekering. In de meeste gevallen komt de kraamverzorger de eerste tien dagen na de bevalling bij u thuis om u te ondersteunen met de verzorging van de baby. Wat u wel of niet vergoed krijgt voor verloskundige hulp, kan verschillen per verzekeraar. Een aantal kosten bij zwangerschap worden niet uit de basisverzekering vergoed. Denk aan bijvoorbeeld fysiotherapie, massages en cursussen, Hiervoor moet u een aanvullende verzekering afsluiten. 

Zwangerschapsuitkering 

Als werknemer heeft u tijdens uw zwangerschapsverlof recht op een zwangerschapsuitkering. Ook als u voor uzelf werkt bent u wettelijk verzekerd en wordt u loon doorbetaald tijdens uw verlof. De hoogte van de uitkering die u ontvangt is maximaal 100% van het wettelijk bruto minimumloon. Als u een arbeidsongeschiktheidsverzekering hebt afgesloten, dan kunt u een hogere zwangerschapsuitkering ontvangen.

Pensioenopbouw

Na de bevalling van u kind kan u besluiten minder te gaan werken. Hierdoor verdien u ook minder met gevolgen voor u pensioen bijdrage. Om een pensioengat te voorkomen kunt u een lijfrenteverzekering afsluiten. 

Verzekeringen

Gezinsuitbreiding – met name bij de geboorte van uw eerste kind – kan invloed hebben op uw particuliere verzekeringen, zoals o.a. een aansprakelijkheidsverzekering, inboedelverzekering en doorlopende reisverzekering. Het is van belang contact te leggen met uw tussenpersoon, zodat deze uw polissen kan aanpassen.

Overlijdensrisicoverzekering

Met de komst van een baby in zicht, is het belangrijk om te weten dat alles financieel in orde is, ook als u of uw partner komt te overlijden. Een overlijdensrisicoverzekering biedt zekerheid voor uw nabestaanden. Wanneer de verzekerde overlijdt, ontvangen de nabestaanden een eenmalig bedrag waar ze kosten zoals de hypotheek of kinderopvang van kunnen betalen.

Voor uw kind kunt u ook een wezenuitkering regelen. Uw kind ontvangt dan tot zijn of haar 18e jaar een uitkering. Studeren uw kinderen nog? Dan hebben zij tot hun 27ste jaar recht op een uitkering.

Vragen over gezinsuitbreiding en verzekeringen?

Gefeliciteerd met de aankomende uitbreiding van uw gezin. Bij gezinsuitbreiding komt er veel op u af. Wij helpen u graag om de verzekeringen rondom de geboorte van uw kind goed te regelen.

Nieuwsgierig geworden?

Hoe dan ook, wij laten u gewoon bepalen hoe en wanneer wij u te woord kunnen staan!

Team Dijkstra staat voor u klaar!

Afspreken?

Een persoonlijk en
vrijblijvend gesprek
aanvragen?

Bellen?

Liever telefonisch?
contact met ons
opnemen?

Appje sturen?

Handig en snel!
Stuur een berichtje
via WhatsApp:

Vragen?

Stel hier vragen of plan de
route naar ons kantoor
in Leeuwarden

  • Altijd 100% onafhankelijk
  • Wij nemen u al het werk uit handen

  • Wij vergelijken premies en voorwaarden

  • Uw vraagbaak bij financiële zaken

Ook uw Zelfstandige Adviseur van RegioBank in Leeuwarden

Al 100 jaar RegioBank waar u zelf bepaalt hoe uw geldzaken geregeld wordt.