COLUMNS

Hoe servicegericht zijn banken en verzekeraars eigenlijk?

Hoe servicegericht zijn banken en verzekeraars eigenlijk?

Vanmorgen, mijn berichtjes doornemend, kreeg ik een berichtje te lezen over de klant(on)vriendelijkheidbij de ING: Een klant wilde een reisverzekering opzeggen en deed dit keurig per brief naar het betreffende kantoor. Niks mis mee lijkt me. Totdat een ING-medewerker, die de brief onder ogen kreeg, dacht “dit kan ik hier niet verwerken”.

Online zaken regelen wordt de norm

Normaliter stuur je een brief als deze intern door naar een afdeling waar het wel verwerkt kan worden. De desbetreffende ING- werknemer pakte het anders aan: de brief van de klant werd gewoon teruggestuurd met de mededeling dat deze vraag niet verwerkt kon worden, vervolgens werd de klant doorverwezen naar de website van ING om het “vooral online te regelen.”

Persoonlijk

Ik zie en hoor de laatste tijd veel reclames van de grote banken en verzekeraars over hoe fijn het is om zaken met hun te doen. Dat ze voor u aan veel zaken denken en dat ze altijd klaarstaan voor hun klanten.

ELKE HANDELING IS ER ÉÉN TE VEEL
Uit het ING-voorbeeld blijkt dat dit over het algemeen gewoon verkooppraatjes zijn, waar u echt niet wijzer van wordt. Het is gewoon triest gesteld met de servicegerichtheid van grote banken en verzekeraars. Elke handeling is er één te veel. Zo weinig mogelijk personeel, de klant moet het zelf maar regelen. Het menselijke en persoonlijke contact is verdwenen. De insteek van deze banken en verzekeraars is zo veel mogelijk verdienen zonder te veel contact, lees last, te hebben van hun klanten waar ze het mee verdienen.

De onafhankelijke adviseur

Gelukkig zijn er nog alternatieven genoeg. Onafhankelijke adviseurs die wel altijd voor je klaar staan, die persoonlijk contact en service nog hoog in het vaandel hebben staan. Deze adviseurs zorgen ervoor dat je niet rechtstreeks hoeft te communiceren met een verzekeraar of bank. U bent hier altijd welkom.

Nieuwsgierig geworden?

Hoe dan ook, wij laten u gewoon bepalen hoe en wanneer wij u te woord kunnen staan!

Team Dijkstra staat voor u klaar!

Afspreken?

Een persoonlijk en
vrijblijvend gesprek
aanvragen?

Bellen?

Liever telefonisch?
contact met ons
opnemen?

Appje sturen?

Handig en snel!
Stuur een berichtje
via WhatsApp:

Vragen?

Stel hier vragen of plan de
route naar ons kantoor
in Leeuwarden

  • Altijd 100% onafhankelijk
  • Wij nemen u al het werk uit handen

  • Wij vergelijken premies en voorwaarden

  • Uw vraagbaak bij financiële zaken

Ook uw Zelfstandige Adviseur van RegioBank in Leeuwarden

Al 100 jaar RegioBank waar u zelf bepaalt hoe uw geldzaken geregeld wordt.