COLUMNS

Hoe zit het met de reisverzekering in verband met corona?

Hoe zit het met de reisverzekering in verband met corona?

Goed nieuws voor veel: per 15 juni 2020 kan er toch weer beperkt gereisd worden, maar hoe zit het met uw reisverzekering bij code geel, oranje of zelfs rood? Er zijn toch veel mensen die dit jaar, ondanks de coronacrisis, naar het buitenland op vakantie gaan. Al dan niet op een al geplande reis. Een belangrijke vraag is dan: Hoe zit het met de dekking van uw reisverzekering?

Elk land verschillend

Het is belangrijk voor dat u een reis boekt, maar ook voor dat u op reis gaat te kijken naar de code die het ministerie van Buitenlandse zaken aan het land uw bestemming geeft. Dit is onderverdeeld in code geel, oranje en rood.

Code geel

Wie op reis gaat naar een land met code geel is gewoon verzekerd voor alle zaken die de reisverzekering normaliter ook zou verzekeren. Het kan wel zijn dat de code tijdens uw verblijf op oranje springt. De regering heeft al aan geven dat ze geen Nederlanders gaan repatriëren. Het risico neemt u nu bewust zelf en u moet dan dus zelf terug zien te komen. Als u een pakketreis heeft geboekt, zijn er andere regels: vaak zal een reisorganisatie wel proberen mensen terug te halen. Verstandig is om dit van te voren te overleggen met de reisorganisatie waar u uw reis wilt boeken. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat u tijdens de reis zelf ziek wordt. Bij een medische noodsituatie is repatriëring vaak weer wel gedekt. Check dit wel van te voren.

Code oranje en rood

Gaat u op vakantie naar een land met een oranje of rode code, dan kán het zijn dat de verzekeraar helemaal geen dekking biedt. Het kan zijn dat de verzekeraar nog wel de zaken wil dekken die niets met corona te maken hebben, zoals diefstal van bagage. Ook hier is het dus verstandig om dit van te voren te controleren.

Welke code heeft mijn vakantiebestemming?

Voorkom vervelende verrassingen op reis en check voor vertrek alle risico’s en andere belangrijke informatie in het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Deze pagina vindt u hier.

Toch annuleren?

Helaas kunt u vanwege de coronacrisis geen beroep doen op uw annuleringsverzekering. Dus wilt u van de reis afzien omdat u het toch niet helemaal vertrouwt? Dan kunt u alleen annuleren op eigen rekening. Alleen wanneer u ruim voor ‘corona’ heeft geboekt, dan kan het zijn dat het nog in de dekking zit. Soms is het nog wel mogelijk om de reis om te boeken naar een later tijdstip.

Heeft u de verzekering niet meer nodig?

Heeft u een kortlopende reisverzekering voor een specifieke reis geboekt die nu niet meer doorgaat? Dan kunt u die reisverzekering opzeggen en de premie terugvragen. Voor een doorlopende reis – en annuleringsverzekering geldt geen compensatie van betaalde premie. Uiteraard kunt u deze verzekering wel opzeggen per eerste contractvervaldatum en daarna dagelijks met een opzegtermijn van een maand.

Vragen?

Heeft u hier nog vragen over? Dan kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsgierig geworden?

Hoe dan ook, wij laten u gewoon bepalen hoe en wanneer wij u te woord kunnen staan!

Team Dijkstra staat voor u klaar!

Afspreken?

Een persoonlijk en
vrijblijvend gesprek
aanvragen?

Bellen?

Liever telefonisch?
contact met ons
opnemen?

Appje sturen?

Handig en snel!
Stuur een berichtje
via WhatsApp:

Vragen?

Stel hier vragen of plan de
route naar ons kantoor
in Leeuwarden

  • Altijd 100% onafhankelijk
  • Wij nemen u al het werk uit handen

  • Wij vergelijken premies en voorwaarden

  • Uw vraagbaak bij financiële zaken

Ook uw Zelfstandige Adviseur van RegioBank in Leeuwarden

Al 100 jaar RegioBank waar u zelf bepaalt hoe uw geldzaken geregeld wordt.