COLUMNS

Keuze zorgverzekering 2018

Keuze zorgverzekering 2018

De afgelopen weken is er weer druk discussie gevoerd over de zorgverzekeringen. Volgens mij een discussie die elk jaar weer terugkomt. Eigen risico omhoog, dan weer gelijk, premies die fors omhoog moeten volgens de geleerden en vervolgens de mededeling van de eerste zorgverzekeraar dat ze de premie verlagen en zelfs het eigen risico met 10 euro verlagen. Nu maar hopen dat de andere verzekeraars volgen.

De basisverzekering

De basisverzekering is en blijft een premieproduct. Toch is er niet echt veel verschil tussen de één en de ander, de dekkingen zijn redelijk gelijk. Kies wel bewust voor verzekeraar gestuurde zorg of vrije keuze. Uit ervaring is voor die paar euro per maand extra de vrije keuze echt een must. Natuurlijk is die paar euro opgeteld en in gezinssituatie natuurlijk al een wat hoger bedrag per jaar. Toch is vrije keuze, als je het kunt betalen de beste optie.

Aanvullende verzekering

Dan de aanvullende verzekeringen. Ouderen die betalen voor onderdelen als zwangerschap en orthodontie voor kinderen. Jongeren die weer voor zorg bij ouderenkwaaltjes betalen. Als je gezond bent neem je vaak geen of een summier aanvullend pakket. Als je een aanvullend pakket nodig bent omdat je ziek wordt, heb je niet meer de mogelijkheid om bij te verzekeren. Een brandend huis verzekeren doet men niet. Wanneer ga je voor een goed aanvullend pakket? Eigenlijk kun je dit alleen doen op het moment dat je gezond bent, vaak is voor de betere aanvullende verzekering een gezondheidsverklaring nodig. De simpele aanvullende verzekering zonder gezondheidswaarborgen geeft meestal weer een beperkte dekking, weinig behandelingen of weinig vergoeding. Het is een beetje de kip en het ei. Wat is het juiste moment om de juiste verzekering af te sluiten.

Tip

Denk goed na over de aanvullende dekkingen, ziekte is niet voorspelbaar. Kijk niet altijd naar de premie.

Nieuwsgierig geworden?

Hoe dan ook, wij laten u gewoon bepalen hoe en wanneer wij u te woord kunnen staan!

Team Dijkstra staat voor u klaar!

Afspreken?

Een persoonlijk en
vrijblijvend gesprek
aanvragen?

Bellen?

Liever telefonisch?
contact met ons
opnemen?

Appje sturen?

Handig en snel!
Stuur een berichtje
via WhatsApp:

Vragen?

Stel hier vragen of plan de
route naar ons kantoor
in Leeuwarden

  • Altijd 100% onafhankelijk
  • Wij nemen u al het werk uit handen

  • Wij vergelijken premies en voorwaarden

  • Uw vraagbaak bij financiële zaken

Ook uw Zelfstandige Adviseur van RegioBank in Leeuwarden

Al 100 jaar RegioBank waar u zelf bepaalt hoe uw geldzaken geregeld wordt.