NIEUWS

Kostengrens NHG gestegen naar € 325.000

De kostengrens voor de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) stond in 2020 op € 310.000 en is in 2021 met € 15.000 verhoogd naar € 325.000. In 2019 was dit nog maar € 290.000. Als u energiebesparende maatregelen mee financiert is de grens in 2021 nog 6% hoger, namelijk € 344.500. Wie een NHG-hypotheek afsluit betaalt hiervoor een eenmalig bedrag aan kosten: de zogeheten borgtochtprovisie. Deze bedraagt 0,7% over de hoogte van de hypotheek – dit is ongewijzigd gebleven in 2021.

Waarom u zou moeten kiezen voor een hypotheek met NHG?

De belangrijkste voorwaarde is dat de koopsom van uw woning niet boven de NHG-kostengrens mag vallen. Waarom u zou moeten kiezen voor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is dat uw hypotheekverstrekker de zekerheid krijgt dat de hypotheek wordt terugbetaald, ook in onverwachte situaties. Denk hierbij aan baanverlies of een scheiding. Geldverstrekkers zijn daardoor bereid om een lagere hypotheekrente te vragen voor een hypotheek met NHG. Dit kan oplopen tot een rentekorting tussen de 0,5% en 0,75%, oftewel een voordeel van honderden euro’s per jaar.

De kosten voor een hypotheek met NHG

Wilt u gebruikmaken van een hypotheek met NHG, dan zijn er wel enkele voorwaarden waaraan u moet voldoen. U betaalt een zogenaamde borgtochtprovisie. De Nationale Hypotheek Garantie staat immers borg voor uw lening. Deze is net als in 2020, 0,7% van het totale hypotheekbedrag. Dit zijn eenmalige kosten en verdient u, afhankelijk van het rentevoordeel dat uw geldverstrekker biedt, al snel weer terug. Ook kunt u deze kosten eenmalig volledig aftrekken van de belasting wanneer u aangifte inkomstenbelasting gaat doen.

Een hypotheek afsluiten

Heeft u nog vragen of wilt u graag een hypotheek afsluiten?  Onze ervaren hypotheekadviseurs helpen u graag aan een passende hypotheek. In het vrijblijvende eerste gesprek gaan we de mogelijkheden met u bespreken en nadat u ons de opdracht heeft gegeven gaan we voor u aan de slag. Een advies is meer dan de rente vergelijken bij diverse hypotheekverstrekkers. We houden rekening met uw persoonlijke situatie, voorwaarden en eventueel de mogelijkheden vanuit een bestaande hypotheek. In ons advies nemen we ook  de overlijdensrisicoverzekering en de woonlastenbeschermer mee. Ook ondernemers zijn van harte welkom voor een hypotheekgesprek.

Nieuwsgierig geworden?

Hoe dan ook, wij laten u gewoon bepalen hoe en wanneer wij u te woord kunnen staan!

Team Dijkstra staat voor u klaar!

Afspreken?

Een persoonlijk en
vrijblijvend gesprek
aanvragen?

Bellen?

Liever telefonisch?
contact met ons
opnemen?

Appje sturen?

Handig en snel!
Stuur een berichtje
via WhatsApp:

Vragen?

Stel hier vragen of plan de
route naar ons kantoor
in Leeuwarden

  • Altijd 100% onafhankelijk
  • Wij nemen u al het werk uit handen

  • Wij vergelijken premies en voorwaarden

  • Uw vraagbaak bij financiële zaken

Ook uw Zelfstandige Adviseur van RegioBank in Leeuwarden

Al 100 jaar RegioBank waar u zelf bepaalt hoe uw geldzaken geregeld wordt.