NIEUWS

Laat uw nabestaanden na overlijden goed achter

Het is een belangrijk onderwerp waar u misschien liever (nog) niet over na wilt denken: hoe bent u voorbereid op uw afscheid? Heeft u bijvoorbeeld wel een levensverzekering afgesloten? En hoe zit het met uw testament? Heeft u dit ook wel besproken met uw naasten? Wij hebben een aantal belangrijke punten onder elkaar gezet, zodat u kunt zien of u niks bent vergeten.

Het testament

In uw leven heeft u een vermogen opgebouwd. Denk aan een koopwoning, aandelen en ook ander bezettingen. Ook schulden vallen onder uw vermogen. In een testament kunt u alle financiële afhandelingen vastleggen. Heeft u er al over na gedacht wie uw erfgenamen zijn en wie wat krijgt?  Het is belangrijk dat u het testament op laat stellen bij een notaris, hier zitten wel kosten aan verbonden. Hoeveel dit is? Dat verschilt per situatie. Dan heeft u ook nog het levenstestament. Hier staat in wat er gebeurt als u – bijvoorbeeld in geval van ziekte of een ongeluk – niet meer zelf in staat bent om uw zaken te regelen. U bepaalt zelf wie dan de regie krijgt wanneer u er niet meer toe in staat bent. Over het algemeen bestaat een levenstestament uit twee volmachten: één voor de zakelijke belangen en één voor de medische en persoonlijke zaken. Wilt u hier meer over weten? Dan kunt u contact opnemen met één van onze financiële adviseurs.

Moet u ook een uitvaartverzekering afsluiten?

Bij een uitvaart of crematie kunnen de kosten hoog oplopen. Om de kosten te dekken kunt u er voor kiezen een uitvaartverzekering af te sluiten. Door zo’n verzekering af te sluiten krijgen uw nabestaanden de kosten (meestal deels) vergoed. Het hangt van uw persoonlijke situatie af of u zo’n verzekering af moet sluiten. Heeft u bijvoorbeeld voldoende spaargeld om de kosten te dekken? Dan is het waarschijnlijk niet nodig. Als u toch kiest voor een uitvaartverzekering bekijk dan goed de verschillende soorten uitvaartverzekeringen, hier zit namelijk veel verschil in. Wilt u graag advies over een geschikte uitvaartverzekering? Neem dan contact met ons op.

Wat voor uitvaart wilt u?

Het is een onderwerp waar u misschien niet dagelijks aan denkt: uw eigen uitvaart. Toch is het fijn om uw naasten te helpen door alvast een aantal zaken op papier te zetten of te bespreken. Wilt u begraven worden? Of juist gecremeerd? Waar wilt u graag begraven of gecremeerd worden en hoe wilt u verder dat uw afscheidsbijeenkomst wordt ingevuld?

Andere zaken naast uw testament en uitvaart

Ook zijn er andere, meer praktische zaken, die geregeld moeten worden na uw overlijden. Denk bijvoorbeeld aan abonnementen, bankrekeningen, verzekeringen en/of (social media) accounts. Breng daarom alles inzichtelijk voor uw naasten. Maak een overzicht van:

  • Uw bankrekeningen
  • Lopende verzekeringen met polisnummers
  • Lidmaatschappen
  • Abonnementen op kranten en tijdschriften
  • Hypotheekgegevens
  • Social-media-accounts en bijbehorende wachtwoorden.

Uw nabestaanden kunnen al deze zaken gelukkig ook op  één plek makkelijk én kosteloos regelen via Closure. Via een website vinkt u aan om welke diensten het gaat. Wachtwoorden, gebruikersnamen of ID-nummers zijn niet nodig.

Uw partner na overlijden

Heeft u een partner? Zorg er dan voor dat uw partner goed achterblijft. Kies bijvoorbeeld voor een overlijdensrisicoverzekering, zodat uw partner in het huis kan blijven wonen. En heeft u ook nagedacht over een nabestaandenpensioen? Dit zijn allemaal belangrijke zaken voor uw partner na uw overlijden. Wilt u hier graag advies over? Neem dan contact op met één van onze financieel adviseurs.

Nieuwsgierig geworden?

Hoe dan ook, wij laten u gewoon bepalen hoe en wanneer wij u te woord kunnen staan!

Team Dijkstra staat voor u klaar!

Afspreken?

Een persoonlijk en
vrijblijvend gesprek
aanvragen?

Bellen?

Liever telefonisch?
contact met ons
opnemen?

Appje sturen?

Handig en snel!
Stuur een berichtje
via WhatsApp:

Vragen?

Stel hier vragen of plan de
route naar ons kantoor
in Leeuwarden

  • Altijd 100% onafhankelijk
  • Wij nemen u al het werk uit handen

  • Wij vergelijken premies en voorwaarden

  • Uw vraagbaak bij financiële zaken

Ook uw Zelfstandige Adviseur van RegioBank in Leeuwarden

Al 100 jaar RegioBank waar u zelf bepaalt hoe uw geldzaken geregeld wordt.