NIEUWS

Langdurig ziekteverzuim van uw personeel, bent u daar wel goed tegen verzekerd?

Langdurig ziekteverzuim van uw personeel, bent u daar wel goed tegen verzekerd?

Er is een nieuwe verzekering die u als ondernemer kunt afsluiten, namelijk: de MKB verzuim-ontzorgverzekering. Sinds 1 januari ondersteunt deze verzekering de werkgevers wanneer een werknemer langdurig uitvalt.

Als een werknemer uitvalt met meer dan een griepje, dan krijgt de ondernemer nogal wat op zijn bord: de loondoorbetalingsverplichting, de Wet Poortwachter, de Arbowet en nog meer. Om de MKB-ondernemer te kunnen ondersteunen hebben de ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, MKB-Nederland en het Verbond van Verzekeraars met elkaar aan een nieuwe verzekering gewerkt en afgesproken aan welke eisen deze verzekering moet voldoen.

Ziekteverzuim en de MKB-ondernemer

U kunt dus sinds 1 januari 2020 als ondernemer deze MKB verzuim-ontzorgverzekering afsluiten. Deze verzekering helpt u bij het managen van ziekteverzuim, arbeidsongeschiktheid en re-integratie van uw medewerkers. Deze verzekering is bedoeld voor kleinere en middelgrote werkgevers. Het gaat bij deze verkering meer om inhoudelijke ondersteuning. Een belangrijk verschil met de reguliere verzekeringsproducten is dat de verzekeraar een casemanager aanstelt (die zit bij de prijs inbegrepen), die de regie voert over het hele re-integratieproces. Als ondernemer hoeft u zich geen zorgen te maken over de loonsancties die het UWV zou kunnen opleggen, omdat de verzekeraar deze overneemt. Het product is daarmee Poortwachter-proof. Belangrijke voorwaarde is wel dat u als ondernemer de adviezen van de bedrijfsarts en de casemanager nauwkeurig opvolgt.

Moet u dan ook overstappen van verzekeraar?

Verschillende verzekeraars bieden sinds januari 2020 de MKB verzuim-ontzorgverzekering aan. Wanneer u al een verzuimverzekering heeft, dan kunt u overstappen, maar het hoeft niet. Bepaalde verzekeringen bevatten ook al elementen van deze nieuwe verzekering. Maak een keuze die bij uw situatie past en vraag advies aan één van onze adviseurs.

Wat is de premie van deze verzekering?

De premie is onder andere afhankelijk van uw bedrijf, de sector waarin u actief bent en de verzekeraar van uw keuze. Ook het verzuim in uw eigen bedrijf telt mee, al is het effect hiervan op de premie gebonden aan een maximum. Zo komt u niet voor verrassingen te staan wanneer u toch een keer een geval van langdurig verzuim heeft in uw bedrijf.

Heeft u vragen?

Heeft u vragen over deze MKB verzuim-ontzorgverzekering? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag met al uw vragen.

Nieuwsgierig geworden?

Hoe dan ook, wij laten u gewoon bepalen hoe en wanneer wij u te woord kunnen staan!

Team Dijkstra staat voor u klaar!

Afspreken?

Een persoonlijk en
vrijblijvend gesprek
aanvragen?

Bellen?

Liever telefonisch?
contact met ons
opnemen?

Appje sturen?

Handig en snel!
Stuur een berichtje
via WhatsApp:

Vragen?

Stel hier vragen of plan de
route naar ons kantoor
in Leeuwarden

  • Altijd 100% onafhankelijk
  • Wij nemen u al het werk uit handen

  • Wij vergelijken premies en voorwaarden

  • Uw vraagbaak bij financiële zaken

Ook uw Zelfstandige Adviseur van RegioBank in Leeuwarden

Al 100 jaar RegioBank waar u zelf bepaalt hoe uw geldzaken geregeld wordt.