NIEUWS

Mag u wel zonder verzekering de openbare weg op met uw E-step?

Mag u wel zonder verzekering de openbare weg op met uw E-step?

U ziet het steeds meer op straat: elektrische voertuigen. Ze zijn niet meer weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld. De aantallen van elektrische auto’s en fietsen op de weg nemen aanzienlijk toe en ook het aantal e-steps en hoverboards neemt toe in populariteit. Heeft u één van deze voertuigen gekocht? U moet van te voren altijd controleren of deze wel de openbare weg op mogen en of u hiervoor ook een verzekeringsverplichting heeft. U kunt namelijk voor dure verrassingen komen te staan.

Ook op de openbare weg of alleen op eigen erf?

Hoewel in veel landen is toegestaan om met een elektrische skateboard, een quat of een airwheel (elektrische eenwieler) de weg op te gaan, gelden er in Nederland andere regels. Sterker nog: in Nederland riskeer je in sommige gevallen zelfs een boete wanneer u zich met bepaalde elektrische voertuigen op de openbare weg bevindt. Kleine elektrische voertuigen worden in Nederland niet gekeurd door de RDW. Daarom mag u met een dergelijk voertuig wel op uw eigen erf rijden, maar niet op de openbare weg.

Schade niet gedekt bij een ongeluk

Besluit u – of uw zoon of dochter – toch een rondje te gaan rijden buiten de eigen tuin? Dan is de kans klein dat u ook daadwerkelijk een boete krijgt. Veroorzaak je echter een ongeluk, dan bent u in de meeste gevallen niet verzekerd. Mogelijk dekt uw particuliere aansprakelijkheidsverzekering dan de schade, maar in de meeste gevallen zijn de kosten voor eigen rekening. De kosten kunnen flink oplopen. Daarom is het goed om te controleren of het is toegestaan om de weg op te gaan en of uw een verzekeringsplicht heeft.

Nog vragen?

Heeft u hier meer vragen over? Neem dan contact met ons op.

Nieuwsgierig geworden?

Hoe dan ook, wij laten u gewoon bepalen hoe en wanneer wij u te woord kunnen staan!

Team Dijkstra staat voor u klaar!

Afspreken?

Een persoonlijk en
vrijblijvend gesprek
aanvragen?

Bellen?

Liever telefonisch?
contact met ons
opnemen?

Appje sturen?

Handig en snel!
Stuur een berichtje
via WhatsApp:

Vragen?

Stel hier vragen of plan de
route naar ons kantoor
in Leeuwarden

  • Altijd 100% onafhankelijk
  • Wij nemen u al het werk uit handen

  • Wij vergelijken premies en voorwaarden

  • Uw vraagbaak bij financiële zaken

Ook uw Zelfstandige Adviseur van RegioBank in Leeuwarden

Al 100 jaar RegioBank waar u zelf bepaalt hoe uw geldzaken geregeld wordt.