NIEUWS

Na een scheiding opeens een veel hogere verzekeringspremie?

Wie krijgt de schadevrije jaren als u gaat scheiden? Wie de gezinsauto op zijn of haar naam heeft staan, bouwt schadevrije jaren op en daarmee ook premiekorting. Deze korting kan hoog oplopen. Het is goed om tijdig te realiseren dat als u zou gaan scheiden u of uw ex-partner opeens een veel hogere verzekeringspremie gepresenteerd krijgt. Stellen die een auto delen, kiezen er vaak voor de auto op de naam te zetten van degene met de meeste schadevrije jaren. Begrijpelijk en een logische keuze, want dat levert een lagere maandpremie op. Het grote nadeel is wel dat deze partner steeds meer schadevrije jaren opbouwt en de andere partner op nul blijft steken.

De teleurstelling kan groot zijn: 4 keer zo duur.

De teleurstelling kan groot zijn wanneer u gescheiden bent, geen schadevrije jaren hebt opgebouwd en een verzekering gaat afsluiten. De verzekering kan namelijk wel vier keer zo duur worden. Ook is het belangrijk om te weten dat er geen beroep gedaan kan worden op de schadevrije jaren die in het verleden met een eigen auto werden opgebouwd. De schadevrije jaren verlopen namelijk bij de meeste verzekeraars na 3 jaar. Als u een leaseauto rijdt, heeft u hier ook mee te maken. Vraag daarom dan om een leaseverklaring waarin staat hoeveel jaar u in de auto van de zaak hebt gereden zonder schade.

Informeer bij uw adviseur

Het is belangrijk om u goed te laten informeren over de autoverzekering en schadevrije jaren als u gaat scheiden. De meeste verzekeraars staan toe dat u in geval van een scheiding de schadevrije jaren aan de andere partner overhevelt. Ook is het bij sommige verzekeraars mogelijk om de schadevrije jaren te verdelen over beide partners. Laat u door ons adviseren, leg de afspraken vast en zorg dat het een onderdeel wordt van de andere financiële afspraken wanneer u gaat scheiden.

Nieuwsgierig geworden?

Hoe dan ook, wij laten u gewoon bepalen hoe en wanneer wij u te woord kunnen staan!

Team Dijkstra staat voor u klaar!

Afspreken?

Een persoonlijk en
vrijblijvend gesprek
aanvragen?

Bellen?

Liever telefonisch?
contact met ons
opnemen?

Appje sturen?

Handig en snel!
Stuur een berichtje
via WhatsApp:

Vragen?

Stel hier vragen of plan de
route naar ons kantoor
in Leeuwarden

  • Altijd 100% onafhankelijk
  • Wij nemen u al het werk uit handen

  • Wij vergelijken premies en voorwaarden

  • Uw vraagbaak bij financiële zaken

Ook uw Zelfstandige Adviseur van RegioBank in Leeuwarden

Al 100 jaar RegioBank waar u zelf bepaalt hoe uw geldzaken geregeld wordt.