NIEUWS

Ondernemers onderschatten de impact van een brand

Ondernemers onderschatten de impact van een brand

Een brand kan grote gevolgen hebben voor uw bedrijf. De kans is heel groot dat een brand in uw bedrijfspand ervoor zorgt dat de werkzaamheden voor een langere periode stil komen te liggen. In het ergste geval kan het zelfs leiden tot een faillissement.

Wij zien dat veel ondernemers de risico’s onderschatten en er maar weinig bedrijfseigenaren zich realiseren dat er een reële kans is dat zij flink wat inkomsten mislopen wanneer er een brand uitbreekt, ondanks een goede opstal- of bedrijfsschadeverzekering.

Brandschade voorkomen

Onachtzaamheid bij brandgevaarlijke werkzaamheden, brandstichting en het onveilig gebruik van elektrische installaties zijn veelvoorkomende oorzaken van een bedrijfsbrand. Daarom is het belangrijk dat u maatregelen treft om te voorkomen dat uw pand in vlammen opgaat. Bent u benieuwd wat u kunt doen? Brandweer Nederland heeft in samenwerking met VNO/NCW, MKB-Nederland en het Verbond van Verzekeraars de website Checklistbrand.nl opgezet waar u verschillende tips kunt vinden om uw bedrijf brandveilig te maken.

Verzekeren tegen brandschade

Mocht het toch misgaan, dan wilt u natuurlijk goed verzekerd zijn. Welke verzekering bij uw bedrijf past, is van verschillende factoren afhankelijk. Voeren jullie brandgevaarlijke werkzaamheden uit? Werken jullie met gevaarlijke stoffen? In wat voor pand zijn jullie gevestigd en waar? Ook wanneer u al een goede verzekering denkt te hebben, is het verstandig deze regelmatig onder de loep te nemen om onderverzekering te voorkomen.

Schade beperken

U heeft alles gedaan om een brand te voorkomen, toch gaat het mis. Ondanks dat u goed verzekerd bent, zit u uiteraard niet te wachten op de rompslomp die hierbij komt kijken. Bedenk daarom op voorhand wat u kunt doen om de schade te beperken. Heeft u een back-up gemaakt van alle data? Is er een uitwijkmogelijkheid wanneer uw bedrijfspand tijdelijk niet te gebruiken is? Door middel van een continuïteitsplan weet u wat te doen in geval van brand en kunt u een faillissement mogelijk voorkomen.

Heeft u nog vragen of meer hulp nodig? Neem dan contact met ons op.

Nieuwsgierig geworden?

Hoe dan ook, wij laten u gewoon bepalen hoe en wanneer wij u te woord kunnen staan!

Team Dijkstra staat voor u klaar!

Afspreken?

Een persoonlijk en
vrijblijvend gesprek
aanvragen?

Bellen?

Liever telefonisch?
contact met ons
opnemen?

Appje sturen?

Handig en snel!
Stuur een berichtje
via WhatsApp:

Vragen?

Stel hier vragen of plan de
route naar ons kantoor
in Leeuwarden

  • Altijd 100% onafhankelijk
  • Wij nemen u al het werk uit handen

  • Wij vergelijken premies en voorwaarden

  • Uw vraagbaak bij financiële zaken

Ook uw Zelfstandige Adviseur van RegioBank in Leeuwarden

Al 100 jaar RegioBank waar u zelf bepaalt hoe uw geldzaken geregeld wordt.