NIEUWS

Past je uitvaartverzekering bij je wensen?

Het komt regelmatig voor dat nabestaanden verplicht zijn om met een bepaalde uitvaartorganisatie samen te werken. Doen zij dat niet, dan kan het zijn dat tot hun teleurstelling niet alle kosten worden vergoed. Deze situatie doet zich voor bij zogenaamde natura-uitvaartpolissen.

Bij Klachteninstituut Kifid komen regelmatig klachten binnen van nabestaanden die niet alle kosten van de uitvaart vergoed hebben gekregen. Zij wilden de overledene een mooie uitvaart bezorgen en zijn daarvoor in zee gegaan met een uitvaartverzorger bij wie ze een goed gevoel hadden. Dat is echter niet altijd de uitvaartverzorger die door de verzekeraar is aangewezen.

Geen geldsom

Bij een natura-uitvaartverzekering wordt in tegenstelling tot een kapitaalverzekering geen geldsom uitgekeerd, maar is een pakket aan diensten verzekerd. De grote uitvaartverzekeraars in ons land hebben naast hun verzekeringstak een uitvaarttak met een groot aantal lokale uitvaartverzorgers. Het is voor de verzekeraar onvoordelig wanneer nabestaanden liever met een ándere partij in zee gaan. De verzekeraar mag dan beslissen dat niet alle kosten vergoed worden.

Voorkomen

Hoe voorkom je nou deze onduidelijkheid of teleurstelling? Ten eerste door met familieleden en/of intimi openhartig te spreken over je uitvaartwensen of de wensen duidelijk op te schrijven. Laat weten dat er een verzekering is en wat voor soort verzekering dit is. Heb je nog geen verzekering (voor jezelf of je kinderen), laat je dan goed informeren voordat je er een afsluit. Wil je dat je nabestaanden alle vrijheid hebben om een uitvaartverzorger te kiezen? Wat vind je zelf belangrijk? De financieel adviseurs van Dijkstra Assurantiën
kennen alle mogelijkheden.

Tips

Wanneer nabestaanden kiezen voor een partij die niet door de verzekeraar is aangewezen, dan hoort deze partij te vragen naar de eventuele aanwezigheid van een (natura-)uitvaartverzekering en de nabestaanden te informeren over een eventueel financieel risico.

Ben je nabestaande en kun je nergens een uitvaartpolis vinden? Terwijl je zeker weet dat je het overleden familielid er weleens over hebt horen spreken? Dan kun je contact opnemen met de levensverzekering-zoekservice van het Verbond van Verzekeraars.

Vragen over een uitvaartverzekering? Neem contact op.

Nieuwsgierig geworden?

Hoe dan ook, wij laten u gewoon bepalen hoe en wanneer wij u te woord kunnen staan!

Team Dijkstra staat voor u klaar!

Afspreken?

Een persoonlijk en
vrijblijvend gesprek
aanvragen?

Bellen?

Liever telefonisch?
contact met ons
opnemen?

Appje sturen?

Handig en snel!
Stuur een berichtje
via WhatsApp:

Vragen?

Stel hier vragen of plan de
route naar ons kantoor
in Leeuwarden

  • Altijd 100% onafhankelijk
  • Wij nemen u al het werk uit handen

  • Wij vergelijken premies en voorwaarden

  • Uw vraagbaak bij financiële zaken

Ook uw Zelfstandige Adviseur van RegioBank in Leeuwarden

Al 100 jaar RegioBank waar u zelf bepaalt hoe uw geldzaken geregeld wordt.