COLUMNS

Roekeloos rijgedrag

Roekeloos rijgedrag

Vanmorgen las ik een interessant artikel over de verruiming van de term “roekeloos rijgedrag”. Zeer gevaarlijk rijgedrag wordt hier straks aan gekoppeld. Onder zeer gevaarlijk rijgedrag wordt bijvoorbeeld onverantwoord hard rijden en rijden onder invloed verstaan. Er wordt ook iets aan toegevoegd. Het gebruik van mobiele telefoons tijdens het rijden.

Schadegeval roekeloos rijden

Het gebruik van mobiele telefoons tijdens het rijden is natuurlijk levensgevaarlijk. Onlangs hadden we bij ons op kantoor ook een schadegevalletje, als gevolg van, in behandeling. Een autobestuurder was afgeleid door haar mobiele telefoon en kwam op de verkeerde weghelft terecht. Onze verzekerde, kwam met zijn vrachtwagen haar tegemoet. Het gevolg: een zwaar ongeval waar wonder boven wonder de bestuurders redelijk ongeschonden ervan afkwamen. De materiële schade was wel enorm.

Verzekeraars zien met grote tegenzin aan hoe de schade als gevolg van het gebruik van de mobiele telefoon in het verkeer gigantisch toeneemt. Het gevolg is natuurlijk dat de premie gaat stijgen. Een logische optelsom, meer uitkering, meer premie. Een vervelende bijkomstigheid is het feit dat er veel letselschade is. De gevolgen zijn vaak ernstiger dan alleen wat materiële schade. De uitkeringen hiervoor zijn ook fors hoger dan voor materiële schade. Roekeloos rijden heeft gewoon erg veel impact op meer dan alleen het ongeval zelf.

Aanscherping van het roekeloos rijden wet

Verzekeraars gaan wel mee met de aanscherping van de wet. Er zal vaker getracht worden om de schade te verhalen op de veroorzaker. De schade aan de benadeelde derde wordt altijd uitgekeerd maar ze kunnen bijvoorbeeld weigeren om de schade aan je eigen auto uit te keren. Als ze de schade kunnen verhalen kan dit een zeer zware financiële last geven bij de veroorzaker. Huis verkopen, spaargeld weg, noem maar op.

Het moraal van het verhaal

Het moraal van dit verhaal is simpel. Als deelnemer van het verkeer, ook fietsers, moet je, buiten handsfree bellen, gewoon geen gebruik maken van je mobiel. Buiten jezelf kun je veel schade en leed aan anderen toebrengen.

Nieuwsgierig geworden?

Hoe dan ook, wij laten u gewoon bepalen hoe en wanneer wij u te woord kunnen staan!

Team Dijkstra staat voor u klaar!

Afspreken?

Een persoonlijk en
vrijblijvend gesprek
aanvragen?

Bellen?

Liever telefonisch?
contact met ons
opnemen?

Appje sturen?

Handig en snel!
Stuur een berichtje
via WhatsApp:

Vragen?

Stel hier vragen of plan de
route naar ons kantoor
in Leeuwarden

  • Altijd 100% onafhankelijk
  • Wij nemen u al het werk uit handen

  • Wij vergelijken premies en voorwaarden

  • Uw vraagbaak bij financiële zaken

Ook uw Zelfstandige Adviseur van RegioBank in Leeuwarden

Al 100 jaar RegioBank waar u zelf bepaalt hoe uw geldzaken geregeld wordt.