NIEUWS

Schade door stroomstoring

Schade door stroomstoring

De stroomstoring op 17 januari in Amsterdam heeft vermoedelijk een schadepost van tientallen miljoenen euro’s opgeleverd. Kunt u daarvoor de netbeheerder aansprakelijk stellen? Of dit soort schade verzekeren?

Chaos

De kosten voor ondernemers in deze specifieke situatie is divers. Door de stroomstoring hebben productielijnen stilgelegen en zijn winkels later opengaan. Daarbij lieten ook koelingen het afweten, waardoor derving van bepaalde producten niet kon worden voorkomen. De treinen reden niet en er ontstonden files op de autowegen. Bijkomend gevolg: Er kwamen veel mensen te laat op hun werk of in sommige gevallen helemaal niet. Elke werknemer die een uur niet kan werken kost het mkb 50 euro.

Aansprakelijkheid

Als mkb-ondernemer krijgt u geen schade vergoed van de netbeheerder tenzij er sprake is van grove schuld. Grootverbruikers kunnen in sommige gevallen na één of twee uur storing schade claimen. In veel gevallen bent u dus zelf verantwoordelijk voor de geleden schade.

Opties

Is een constante stroomvoorziening beslist nodig? Dan is het aanschaffen van een noodaggregaat een optie. Een andere mogelijkheid is verzekeren. U kunt zich verzekeren voor schade dat ontstaat door een stroomstoring, zoals koelschade of omzetderving. Wij weten als geen ander welke verzekeringsvorm het beste past bij uw situatie. Neem gerust contact met ons op.

Nieuwsgierig geworden?

Hoe dan ook, wij laten u gewoon bepalen hoe en wanneer wij u te woord kunnen staan!

Team Dijkstra staat voor u klaar!

Afspreken?

Een persoonlijk en
vrijblijvend gesprek
aanvragen?

Bellen?

Liever telefonisch?
contact met ons
opnemen?

Appje sturen?

Handig en snel!
Stuur een berichtje
via WhatsApp:

Vragen?

Stel hier vragen of plan de
route naar ons kantoor
in Leeuwarden

  • Altijd 100% onafhankelijk
  • Wij nemen u al het werk uit handen

  • Wij vergelijken premies en voorwaarden

  • Uw vraagbaak bij financiële zaken

Ook uw Zelfstandige Adviseur van RegioBank in Leeuwarden

Al 100 jaar RegioBank waar u zelf bepaalt hoe uw geldzaken geregeld wordt.