NIEUWS

Schoorsteenbrand: hoe kunt u zich het beste verzekeren?

De koude dagen komen er weer aan en daarmee is het stookseizoen begonnen. Helemaal nu we steeds meer thuis zijn in verband met de coronamaatregelen. Wist u dat er iedere winter gemiddeld 2000 schoorsteenbranden plaats vinden? Het is belangrijk om te weten dat uw opstalverzekering in de meeste gevallen de schade vergoedt, tenzij u de schade had kunnen voorkomen. Wij zetten daarom drie belangrijke tips voor u op een rijtje.

  1. In de meeste gevallen ontstaat een schoorsteenbrand doordat de aanslag op de schoorsteenwand vlam vat. Deze aanslag kan roet zijn of creosoot, een brandbare teerachtige vloeistof. Daarom is het aan te raden om tenminste één keer per jaar de schoorsteen te laten vegen zodat het rookkanaal weer schoon wordt en de lucht makkelijker afgevoerd kan worden.
  2. Ook het gebruik van goed hout is heel belangrijk. Het moet namelijk schoon en droog zijn, stook dus geen hout dat net gekapt en nog vochtig is. Bewerkt resthout, bijvoorbeeld van een oude geverfde kast is ook niet geschikt voor de open haard.
  3. Een belangrijke tip: er is altijd een risico dat het misgaat. Zet daarom altijd zand of zout klaar en gebruik geen water. Hierdoor kan namelijk een ontploffing ontstaan en water zorgt voor een enorme rookontwikkeling in de woning. Ook is een brandblusser binnen handbereik uiteraard een heel goed idee

Wilt u zich goed verzekeren tegen brandschade?

De schade naar aanleiding van een schoorsteenbrand kan flink oplopen. Het is daarom verstandig om te kijken naar een goede verzekering. Ook als u net een houtkachel heeft geplaatst, kan het zijn dat u uw verzekering aan moet passen. Heeft u hier vragen over? Neem dan contact met ons op.

Nieuwsgierig geworden?

Hoe dan ook, wij laten u gewoon bepalen hoe en wanneer wij u te woord kunnen staan!

Team Dijkstra staat voor u klaar!

Afspreken?

Een persoonlijk en
vrijblijvend gesprek
aanvragen?

Bellen?

Liever telefonisch?
contact met ons
opnemen?

Appje sturen?

Handig en snel!
Stuur een berichtje
via WhatsApp:

Vragen?

Stel hier vragen of plan de
route naar ons kantoor
in Leeuwarden

  • Altijd 100% onafhankelijk
  • Wij nemen u al het werk uit handen

  • Wij vergelijken premies en voorwaarden

  • Uw vraagbaak bij financiële zaken

Ook uw Zelfstandige Adviseur van RegioBank in Leeuwarden

Al 100 jaar RegioBank waar u zelf bepaalt hoe uw geldzaken geregeld wordt.