COLUMNS

Telefoonverzekering (on)nodig

Telefoonverzekering (on)nodig

Even een nieuwe telefoon gekocht in de telecomwinkel. Natuurlijk vroeg de verkoper of ik er ook een verzekering bij wil afsluiten. Nu zit ik zelf in het vak en mijn antwoord was dus een duidelijke ‘nee’. Toch worden deze verzekeringen zeer regelmatig afgesloten. Je betaalt voor deze verzekering snel 10 euro per maand, toch 120 euro per jaar.

Dure business

Als dan binnen een gezin alle toestellen een verzekering hebben, spreekt u snel over bijna 500 euro per jaar. Een behoorlijk bedrag voor een verzekering die eigenlijk onnodig is.

Ik heb bijvoorbeeld een goede inboedelverzekering met een buitenhuisdekking. Hier vallen ook de telefoons, tablets zonnebrillen en noem maar op, onder. De dekking doet niet onder voor de losse telefoondekking en naast de telefoon zijn er nog veel meer zaken verzekerd.

Beter verzekerd voor minder geld

Een bijkomend voordeel is de premie. Soms wordt er wel een maximering gegeven aan de uitkering maar over het algemeen komt u er goed mee uit de voeten. U betaalt voor deze uitgebreidere dekking niet meer dan de premie voor één telefoonverzekering. Meer verzekerd voor minder geld.

Helaas weten de meeste mensen dit niet en het wordt ook niet altijd verteld door de verzekeraars en adviseurs. Misschien wel bewust. De claimbewustheid van Nederlanders wordt steeds groter. Mede door een forse toename van het aantal schades aan telefoons en tablets komt de premiestelling voor deze verzekeringen onder druk te staan. En een negatief resultaat op deze verzekeringen geeft weer een stijging van de premie voor uw inboedelverzekering. Zover is het nog niet en met een kleine stijging is het nog altijd voordeliger.

Maak gebruik van onze expertise

Koopt u een nieuwe telefoon? Vergeet dan niet om eerst bij uw verzekeraar of adviseur te informeren of u al goed verzekerd bent. Niet goed? Verzeker u beter, dit is vast voordeliger dan de losse telefoonverzekering.

Nieuwsgierig geworden?

Hoe dan ook, wij laten u gewoon bepalen hoe en wanneer wij u te woord kunnen staan!

Team Dijkstra staat voor u klaar!

Afspreken?

Een persoonlijk en
vrijblijvend gesprek
aanvragen?

Bellen?

Liever telefonisch?
contact met ons
opnemen?

Appje sturen?

Handig en snel!
Stuur een berichtje
via WhatsApp:

Vragen?

Stel hier vragen of plan de
route naar ons kantoor
in Leeuwarden

  • Altijd 100% onafhankelijk
  • Wij nemen u al het werk uit handen

  • Wij vergelijken premies en voorwaarden

  • Uw vraagbaak bij financiële zaken

Ook uw Zelfstandige Adviseur van RegioBank in Leeuwarden

Al 100 jaar RegioBank waar u zelf bepaalt hoe uw geldzaken geregeld wordt.