COLUMNS

Vakantie en autohuur

Vakantie en autohuur

Heerlijk aan het genieten aan de rand van het zwembad op zonnig Mallorca. Gelukkig minder heet dan in Nederland. Het is toch raar dat we dit laatste zeggen haha.

Mijn eerste ervaring hier op Mallorca was de balie van het autoverhuurbedrijf. We hadden keurig vanuit Nederland een auto gehuurd voor de vakantie. Alle voorwaarden doorgenomen, ook met betrekking tot de verzekering, en betaald.

Een erg vriendelijke mevrouw vroeg direct of we ook navigatie wilden in de auto. Natuurlijk, makkelijk toch? In mijn achterhoofd dacht ik echter, dat zit toch op de auto die ik besteld heb. Vervolgens gaat ze rekenen en zegt me dat een auto met navigatie, een Audi A5, 50 euro per dag meer gaat kosten. Hallo, 15 dagen, 750 euro extra! Meer dan de volledige huur van de bestelde auto. Laat maar zitten, zei ik. Blijkt de gehuurde auto ineens gewoon navigatie te hebben.

Vervolgens de verzekering. Ik had geen eigen risico afgekocht, bij de boeking werd aangegeven € 600,- Eigen risico. Nu ineens was het bijna € 850,-. Het mooie was ook nog dat dit eigen risico zowel voor schade aan derden als schade aan de eigen auto was. Dus je kunt zomaar € 1700,- extra kosten hebben. Natuurlijk konden we dit eigen risico meteen afkopen. Per eigen risico € 22,- en dus € 44,- per dag! Ook een extra rekening van € 682,-. Meer dan ik voor mijn autoverzekering in Nederland per jaar betaal. Aangezien ik redelijk schadevrij rij heb ik dit ook maar laten zitten.

Al met al had de eerste dag, als ik overal op ingegaan was, me al € 1432,- kunnen kosten. Dus pas goed op bij de autoverhuurders en bekijk van te voren duidelijk wat je hebt geboekt met de daarbij behorende verzekering(en).

Ik neem een verfrissende duik.

Nieuwsgierig geworden?

Hoe dan ook, wij laten u gewoon bepalen hoe en wanneer wij u te woord kunnen staan!

Team Dijkstra staat voor u klaar!

Afspreken?

Een persoonlijk en
vrijblijvend gesprek
aanvragen?

Bellen?

Liever telefonisch?
contact met ons
opnemen?

Appje sturen?

Handig en snel!
Stuur een berichtje
via WhatsApp:

Vragen?

Stel hier vragen of plan de
route naar ons kantoor
in Leeuwarden

  • Altijd 100% onafhankelijk
  • Wij nemen u al het werk uit handen

  • Wij vergelijken premies en voorwaarden

  • Uw vraagbaak bij financiële zaken

Ook uw Zelfstandige Adviseur van RegioBank in Leeuwarden

Al 100 jaar RegioBank waar u zelf bepaalt hoe uw geldzaken geregeld wordt.