COLUMNS

Verduurzaming van de woning

Verduurzaming van de woning

We worden door de overheid gepushed om onze eigen woningen zo snel mogelijk te verduurzamen. Ongeacht of dit wel uitvoerbaar is, worden er meteen belastingmaatregelen gepresenteerd om de huizenbezitter te straffen als deze de woning niet tijdig verduurzaamd.

De toekomst

Natuurlijk moeten we aan de toekomst denken. We willen graag dat de volgende generaties lang en gezond op deze aardbol kunnen blijven wonen. Ik ben zeker voor verduurzaming.

Den Haag heeft het de afgelopen jaren zelf laten zitten met betrekking tot verduurzaming. Waar we in Europa bijna altijd haantje de voorste zijn, lopen we op dit gebied al jaren zwaar achter. Wellicht door het belang van de gas-inkomsten is er te weinig aandacht voor geweest. Nu door het dichtdraaien van de gaskraan deze inkomsten wegvallen is het beleid ook veranderd. Gas wordt in de ban gedaan alle woningen moet nu ineens maar van het gas af. Logisch, de overheid verdient er zelf niets meer aan dus het belang is ineens totaal anders.

Ze gaan er aan voorbij dat de maatregelen die je moet treffen om tot een geaccepteerd energielabel te komen voor je woning, enorm veel geld gaat kosten. Geld wat er wel moet zijn. Niet iedere huiseigenaar heeft een pot geld achter de hand.

Belastingvoordelen

Het zou de overheid sieren om met belastingvoordelen te komen om je woning aan te passen in plaats van dreigen met meer en meer energieheffingen en andersoortige extra belastingen. Wellicht is het een optie om hypotheken, leningen te verstrekken die niet getoetst wordt op inkomen en leeftijd, maar op te behalen voordelen. Bij monumenten moet er een afweging kunnen worden gemaakt tussen besparingen en kosten of de overheid moet hier financieel bijdragen. Ik daag de overheid uit om tot oplossingen te komen waarbij iedere huiseigenaar met liefde en zorgeloos zijn huis kan verduurzamen.

Nieuwsgierig geworden?

Hoe dan ook, wij laten u gewoon bepalen hoe en wanneer wij u te woord kunnen staan!

Team Dijkstra staat voor u klaar!

Afspreken?

Een persoonlijk en
vrijblijvend gesprek
aanvragen?

Bellen?

Liever telefonisch?
contact met ons
opnemen?

Appje sturen?

Handig en snel!
Stuur een berichtje
via WhatsApp:

Vragen?

Stel hier vragen of plan de
route naar ons kantoor
in Leeuwarden

  • Altijd 100% onafhankelijk
  • Wij nemen u al het werk uit handen

  • Wij vergelijken premies en voorwaarden

  • Uw vraagbaak bij financiële zaken

Ook uw Zelfstandige Adviseur van RegioBank in Leeuwarden

Al 100 jaar RegioBank waar u zelf bepaalt hoe uw geldzaken geregeld wordt.