Voorlichting PSD2

Afgelopen weken en ook nu nog krijgen we regelmatig een voorlichtingsfilm voorgeschoteld over PSD2. Mooi op tijd, ik heb hier vorig jaar april, dus een jaar geleden, ook al een column over geschreven.

Twee keer niks

Als je dan de inhoud van de film analyseert dan vertellen ze ook eigenlijk 2x niks. Ja vanwege Europa zijn er nieuwe regels voor het betalingsverkeer. Het betalingsverkeer wordt verbeterd, dat is mooi, en u krijgt meer mogelijkheden met uw bankrekening, dat is oppassen.

Externe partijen

Eigenlijk komt het er op neer dat externe partijen toegang krijgen tot uw bankrekening. Ja u moet hier wel toestemming voor geven. Hoe dit vorm gaat krijgen is ook weer divers. Waarschijnlijk een vinkje in uw internet(bank)omgeving of mobiele app van de bank.

Wat gaat er dan gebeuren als je toestemming geeft. Een instantie die vergunning heeft om bankgegevens te bekijken kan toegang krijgen tot al je bankgegevens, transacties gedurende een periode van 90 dagen. Ze krijgen dus ook inzicht over de 18 maanden vooraf aan de toestemming.

Aan de hand van deze gegevens kun je dan ergens een aanbieding van krijgen. Zit je hier op te wachten?

Privacy verdwenen

We hebben het vaak over de bescherming van je privacy, nou die is op deze manier totaal verdwenen. Wellicht vind je het wel handig om aanbiedingen te krijgen, maar vergeet niet dat ook je privézaken, op wat voor vlak dan ook, zichtbaar zijn. Wat doe je in het weekend, bij welke sportvereniging zit je, waar boek je je reizen, waar ga je heen op vakantie, waar doe je je boodschappen, je energierekening, je zorgkosten en zo kan ik wel even doorgaan. Echt alles is zichtbaar. Er zit geen filter op.

Denk er goed over na!

Dus denk goed na over het wel of niet toestemming geven tot inzage van je bankrekeninggegevens. Deze privacy heb je helemaal zelf in handen.

Nieuwsgierig geworden?

Hoe dan ook, wij laten u gewoon bepalen hoe en wanneer wij u te woord kunnen staan!

Team Dijkstra staat voor u klaar!

Afspreken?

Een persoonlijk en
vrijblijvend gesprek
aanvragen?

Bellen?

Liever telefonisch?
contact met ons
opnemen?

Appje sturen?

Handig en snel!
Stuur een berichtje
via WhatsApp:

Vragen?

Stel hier vragen of plan de
route naar ons kantoor
in Leeuwarden

  • Altijd 100% onafhankelijk
  • Wij nemen u al het werk uit handen

  • Wij vergelijken premies en voorwaarden

  • Uw vraagbaak bij financiële zaken

Ook uw Zelfstandige Adviseur van RegioBank in Leeuwarden

Al 100 jaar RegioBank waar u zelf bepaalt hoe uw geldzaken geregeld wordt.