NIEUWS

Wanneer verzuim meer is dan een griepje

Als ondernemer krijg je nogal wat op je bord wanneer een werknemer uitvalt met meer dan een griepje. Veel werkgevers hebben voor die situaties een verzuimverzekering afgesloten. Sinds 1 januari 2020 is er, speciaal voor kleinere werkgevers, een nieuw product op de markt: de MKB verzuim-ontzorgverzekering.

Veel bedrijven verzekeren zich tegen de kosten van verzuim: bij bedrijven met minder dan zeven werknemers heeft driekwart een verzuimpolis en bij bedrijven tussen de zeven en vijftien werknemers 85%.

Kleinere werkgevers

Met name kleinere werkgevers worstelen behalve met de kosten vaak ook met alle werkzaamheden die komen kijken bij langdurig verzuim. Zij hebben vaak geen HR-afdeling om een verzuimtraject te begeleiden. De bedoeling van de MKB verzuim-ontzorgverzekering is, naast de dekking van het financiële risico, het helpen bij de verplichtingen en taken rond de loondoorbetaling bij ziekte en re-integratie.

Casemanager

De MKB verzuim-ontzorgverzekering biedt meer inhoudelijke ondersteuning en dienstverlening dan reguliere verzekeringsproducten. Het belangrijkste verschil is dat Dijkstra Assurantiën een casemanager aanstelt (die zit bij de prijs inbegrepen), die de regie voert over het hele re-integratieproces. Als ondernemer hoef je je geen zorgen te maken over de loonsancties die het UWV zou kunnen opleggen, omdat wij deze als verzekeraar overnemen. Het product is daarmee Poortwachter-proof. Voorwaarde is dan wel dat jij als ondernemer de adviezen van de bedrijfsarts en de casemanager nauwkeurig opvolgt.

Premie

De premie van de MKB verzuim-ontzorgverzekering is onder andere afhankelijk van je bedrijf, de sector waarin je actief bent en de verzekeraar van je keuze. Ook het verzuim in je eigen bedrijf telt mee, al is het effect hiervan op de premie gebonden aan een maximum. Zo kom je niet voor verrassingen te staan wanneer je toch een keer een geval van langdurig verzuim hebt in je bedrijf.

Vergelijken

De verzekeringsadviseurs van Dijkstra Assurantiën kunnen je helpen om de juiste partij te selecteren. Daarbij zullen we letten op de keuze uit arbodiensten, de schademeldingstermijn en de inloopdekking voor de aanvullende (re-integratie) dienstverlening.

Premievoordeel

Om kleine werkgevers meer ruimte te geven om een verzuimverzekering af te (kunnen) sluiten, is recent een wetswijziging aangenomen. Kleine werkgevers gaan per januari 2022 een lagere premie betalen voor het Arbeidsongeschiktheidsfonds (de Aof-premie). De premie voor kleine werkgevers mag maximaal 2%-punt lager zijn dan die van overige (grotere) werkgevers.

Nieuwsgierig geworden?

Hoe dan ook, wij laten u gewoon bepalen hoe en wanneer wij u te woord kunnen staan!

Team Dijkstra staat voor u klaar!

Afspreken?

Een persoonlijk en
vrijblijvend gesprek
aanvragen?

Bellen?

Liever telefonisch?
contact met ons
opnemen?

Appje sturen?

Handig en snel!
Stuur een berichtje
via WhatsApp:

Vragen?

Stel hier vragen of plan de
route naar ons kantoor
in Leeuwarden

  • Altijd 100% onafhankelijk
  • Wij nemen u al het werk uit handen

  • Wij vergelijken premies en voorwaarden

  • Uw vraagbaak bij financiële zaken

Ook uw Zelfstandige Adviseur van RegioBank in Leeuwarden

Al 100 jaar RegioBank waar u zelf bepaalt hoe uw geldzaken geregeld wordt.