NIEUWS

Wat kost het krijgen van een kind?

U leest het overal: er zijn lockdownbaby’s op komst. Ook in het Noorden zien ze in begin van 2021 een geboortegolf. Ze zien het aantal aanmeldingen rap oplopen van vrouwen die negen maanden na de lockdown moeten bevallen.

Welke financiële gevolgen heeft het krijgen van een kind? Belangrijk is om te kijken welke financiële regelingen er allemaal zijn voor ouders met kinderen. Waar heeft u recht op en waar moet u zelf achteraan? De overheid heeft veel geregeld voor ouders van minderjarige kinderen en voor ouders die een kind verwachten. Dit is vaak afhankelijk van de leeftijd van uw kind. Kinderopvangtoeslag, kinderbijslag, kindgebonden budget, verlofregelingen, verzekeringen, studiefinanciering en ga zo maar door: bij het hebben van kinderen komen een hoop financiële aspecten kijken.

Handige tool van Wijzer in geldzaken

Wijzer in geldzaken heeft een handige tool ontwikkeld waarin per levensfase van uw kind(eren) alles op een rijtje wordt gezet. Zo kunt u niks vergeten. De tool geeft naast een persoonlijk overzicht ook bijpassende tips per levensfase. Gaat uw kleuter bijvoorbeeld naar de opvang? Verdiep u dan goed in de kinderopvangtoeslag. Heeft u een kind dat na de zomer naar de middelbare school gaat? Dan zou een eigen pinpas handig kunnen zijn. Zo zijn er per levensfase andere tips.

Welke kosten moet u niet vergeten?

Naast het recht op verschillende regelingen, is het verstandig om de kosten voor uw kind(eren) goed in kaart te brengen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan uitgaven voor kleding, activiteiten, opvang of ouderbijdragen voor school. Door de inkomsten en uitgaven regelmatig op een rij te zetten, houdt u beter grip op uw geld.

De handige tool, waar kunt u deze vinden?

De handige tool van Wijzer in geldzaken, kunt u hier terug vinden. Vul de tool in, deze bestaat uit maximaal 5 vragen. Daarna ziet u een handig overzicht van (geld)zaken waar u aan moet denken.

Nieuwsgierig geworden?

Hoe dan ook, wij laten u gewoon bepalen hoe en wanneer wij u te woord kunnen staan!

Team Dijkstra staat voor u klaar!

Afspreken?

Een persoonlijk en
vrijblijvend gesprek
aanvragen?

Bellen?

Liever telefonisch?
contact met ons
opnemen?

Appje sturen?

Handig en snel!
Stuur een berichtje
via WhatsApp:

Vragen?

Stel hier vragen of plan de
route naar ons kantoor
in Leeuwarden

  • Altijd 100% onafhankelijk
  • Wij nemen u al het werk uit handen

  • Wij vergelijken premies en voorwaarden

  • Uw vraagbaak bij financiële zaken

Ook uw Zelfstandige Adviseur van RegioBank in Leeuwarden

Al 100 jaar RegioBank waar u zelf bepaalt hoe uw geldzaken geregeld wordt.