NIEUWS

Wie kan u helpen bij het verwerken van een scheiding?

Een mediator

Omdat er na een scheiding veel praktische knopen doorgehakt moeten worden, is communicatie essentieel bij het juist verwerken van een scheiding. Lukt het niet om samen met uw ex-partner duidelijke afspraken te maken? Dan is het verstandig om de hulp van een mediator in te schakelen. Een mediator is een derde en onafhankelijke partij die helpt bij het communiceren en het maken van afspraken waar jullie allebei tevreden mee zijn. Dat jullie samen dezelfde kant op staan is belangrijk, zodat u later niet lijnrecht tegenover elkaar staat in de rechtszaal. Zodra u en uw ex-partner het met elkaar eens zijn, kunnen de gemaakte afspraken vastgelegd worden door een notaris.

De notaris

De afspraken die gemaakt zijn, kunnen door een notaris worden vastgelegd in het scheidingsconvenant. Dit is een schriftelijke overeenkomst die rechtsgeldig is. Daarna is het belangrijk dat de rechter het scheidingsconvenant bekrachtigd. De notaris is ook iemand die jullie kan begeleiden en adviseren over belangrijke zaken wat betreft de scheiding. Zaken als alimentatie, de verdeling van het vermogen en ook het opstellen van het ouderschapsplan.

Een financieel adviseur

Een scheiding verwerken is nou eenmaal duur. Een financieel adviseur kan u hierover adviseren. Wat moet u bijvoorbeeld doen met de kinder- en partneralimentatie? Of een eigen woning, het opgebouwde pensioen, eventuele schulden, jullie vermogen, spaarverzekeringen en beleggingen? Een financieel adviseur kan u en uw ex-partner adviseren over de financiële gevolgen van de scheiding en het maken van financiële beslissingen met vakkundig advies.

Heeft u hier nog vragen over? Neem dan contact op met één van onze adviseurs.

Nieuwsgierig geworden?

Hoe dan ook, wij laten u gewoon bepalen hoe en wanneer wij u te woord kunnen staan!

Team Dijkstra staat voor u klaar!

Afspreken?

Een persoonlijk en
vrijblijvend gesprek
aanvragen?

Bellen?

Liever telefonisch?
contact met ons
opnemen?

Appje sturen?

Handig en snel!
Stuur een berichtje
via WhatsApp:

Vragen?

Stel hier vragen of plan de
route naar ons kantoor
in Leeuwarden

  • Altijd 100% onafhankelijk
  • Wij nemen u al het werk uit handen

  • Wij vergelijken premies en voorwaarden

  • Uw vraagbaak bij financiële zaken

Ook uw Zelfstandige Adviseur van RegioBank in Leeuwarden

Al 100 jaar RegioBank waar u zelf bepaalt hoe uw geldzaken geregeld wordt.