Winterweer

Ondanks dat we hier in het noorden niet zoveel last van sneeuw hebben gehad als in de rest van het land, is het wel een duidelijke “wake-up call”. Het is echt winter! Voor velen onder ons een periode waar je weer gaat denken aan schaatsen, wintersport, spelen in de sneeuw. Ook een tijd waarin we wel wat extra risico lopen. Het is en blijft een raar goedje dat sneeuw en ijs.

Blikschade

De blikschade was weer enorm de afgelopen dagen. Auto’s gleden bij bosjes van de weg. De takeldiensten reden af en aan. Een glijpartij. Probeer deze te voorkomen door je rijgedrag aan te passen. Winterbanden willen ook goed helpen. Veel mensen zijn niet verzekerd voor deze schade. De schade valt alleen onder de meest uitgebreide dekking, de cascodekking of zoals ook wel bekend, de allrisk dekking. Dus pas op bij glad weer als je niet voldoende verzekerd bent.

Vorst

Gelukkig heeft het nog niet hard gevroren. Anders had je misschien al last gehad van bevroren waterleidingen. Probeer ook dit te voorkomen, buitenkranen afsluiten en de verwarming in huis niet helemaal uit. Bevroren leidingen willen makkelijk kapot gaan en als het gaat dooien staat je huis blank. Natuurlijk de meesten zijn hier voor verzekerd, maar denk eens aan alle ellende en het werk wat je er van hebt. Smeltwater in goten, ook zo’n fijne. Dit wil nog wel eens aan de verkeerde kant het huis instromen. Houd je goten schoon.

Tijd voor wintersport

Ga je op wintersportvakantie? Zorg dat je wel de wintersportdekking hebt op je reisverzekering. Het zou toch wel erg sneu zijn als je met een gebroken been teruggevlogen moet worden en je hebt je dekking niet juist staan. Een dure grap, te voorkomen door een paar eurootjes meer premie.

Nieuwsgierig geworden?

Hoe dan ook, wij laten u gewoon bepalen hoe en wanneer wij u te woord kunnen staan!

Team Dijkstra staat voor u klaar!

Afspreken?

Een persoonlijk en
vrijblijvend gesprek
aanvragen?

Bellen?

Liever telefonisch?
contact met ons
opnemen?

Appje sturen?

Handig en snel!
Stuur een berichtje
via WhatsApp:

Vragen?

Stel hier vragen of plan de
route naar ons kantoor
in Leeuwarden

  • Altijd 100% onafhankelijk
  • Wij nemen u al het werk uit handen

  • Wij vergelijken premies en voorwaarden

  • Uw vraagbaak bij financiële zaken

Ook uw Zelfstandige Adviseur van RegioBank in Leeuwarden

Al 100 jaar RegioBank waar u zelf bepaalt hoe uw geldzaken geregeld wordt.