COLUMNS

Wordt alles weer normaal?

Wordt alles wel weer normaal?

Ik kijk graag vooruit en als je dan gaat nadenken over de tijd nadat we Corona hebben overwonnen, dan ben je nieuwsgierig hoe de wereld er dan uitziet. Er gebeurd zoveel wat impact heeft op ons toekomstige leven, dat je eigenlijk alleen kunt gissen over de toekomst.

En daarna?

Laten we maar hopen dat alles binnen een redelijke termijn normaliseert en iedereen gezond en wel, de draad weer oppakt. Toch zal alles er wel een beetje anders gaan uitzien. Na alle ellende van nu zal er een periode van bezinning komen. Wat is er mis gegaan, hoe kunnen we dit in de toekomst voorkomen. Hoe worden de verhoudingen tussen de continenten, de landen onderling, Globalisering of meer nationalistisch denken. Grote veranderingen in het politieke landschap? Hoe gaat het met de economie? Er zijn zoveel vraagstukken ineens.

Wat doen we als het nog erger wordt?

Afgelopen jaren, decennia, is het steeds maar sneller gegaan met allerlei ontwikkelingen. Voor veel mensen is het niet meer bij te benen. Daarnaast zijn we onze aardbol behoorlijk aan het uitwonen. Eigenlijk is wat er nu gebeurd een soort harde reset. We worden ineens bewust hoe fragiel deze wereld in elkaar zit. Dat een microscopisch klein virusje de hele wereld op zijn kop zet. Het is nu nog redelijk beheersbaar. Wat gebeurt er als er een keer een virusuitbraak komt die 10 of meer keer erger is. Anarchie?

Meer naar kwaliteit

Ik hoop dat we een duidelijke les trekken uit de huidige situatie. De natuur meer gaan respecteren, elkaar meer gaan respecteren en waarderen. Elkaar meer gaan helpen. Meer naar kwaliteit dan kwantiteit gaan zoeken. Er voor zorgen dat we ook minder afhankelijk worden van andere werelddelen. Samen oplossingen bedenken om te voorkomen dat we straks geen gezonde toekomst meer hebben.

Dat het anders wordt staat vast. Laten we hopen op een mooiere wereld.

Nieuwsgierig geworden?

Hoe dan ook, wij laten u gewoon bepalen hoe en wanneer wij u te woord kunnen staan!

Team Dijkstra staat voor u klaar!

Afspreken?

Een persoonlijk en
vrijblijvend gesprek
aanvragen?

Bellen?

Liever telefonisch?
contact met ons
opnemen?

Appje sturen?

Handig en snel!
Stuur een berichtje
via WhatsApp:

Vragen?

Stel hier vragen of plan de
route naar ons kantoor
in Leeuwarden

  • Altijd 100% onafhankelijk
  • Wij nemen u al het werk uit handen

  • Wij vergelijken premies en voorwaarden

  • Uw vraagbaak bij financiële zaken

Ook uw Zelfstandige Adviseur van RegioBank in Leeuwarden

Al 100 jaar RegioBank waar u zelf bepaalt hoe uw geldzaken geregeld wordt.