COLUMNS

Zelfstandige opgelet!

Straks verplicht verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid

Zoals ik in een eerdere column al heb aangegeven is er een pensioenakkoord bereikt. Buiten de pensioenen om, is hier ook een verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zelfstandigen opgenomen. Momenteel is bijvoorbeeld maar 20% van de ZZP’ers verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid. Een doorn in het oog van de linkse partijen die hierin valse concurrentie zien voor mensen in loondienst die wel premies afdragen voor arbeidsongeschiktheid. Daarnaast denken ze dat de ZZP’ers die wel arbeidsongeschikt worden maar niet verzekerd zijn een te zware last worden voor de overheid.

Verschillende factoren die mee spelen

Natuurlijk is het verstandig om verzekerd te zijn, hoewel de persoonlijke situatie behoorlijk van invloed kan zijn hoe je je verzekerd. Heb je eigen vermogen, heb je een werkende partner of juist helemaal geen partner, ben je kostwinnaar. Het zijn allemaal factoren die bepalen wat de noodzaak of omvang van de verzekering moet zijn.

Collectief verzekeren?

Toch is het nu wel het moment om hier goed over na te denken. Bij een verplichting, die gaat komen, heb je geen keuze meer. De overheid denkt dat collectief verzekeren goedkoper is maar ik heb daar mijn twijfels bij. Iedereen, ook de mensen die nu niet op normale voorwaarden kunnen worden geaccepteerd of door een medische achtergrond helemaal niet kunnen worden verzekerd, komen in dit collectief. De zekerheid dat een verzekeraar moet uitkeren is geen onzekerheid meer. Dus tegenvallende resultaten zullen de premies snel doen stijgen. En hoe komt deze verzekering er uit te zien? Welke dekking en voorwaarden? Geen vrije keuze meer, mee in de massa.

Nu afsluiten

Als je verstandig bent, wacht je niet op de verplichting, maar sluit je nu alvast een verzekering af waarbij je samen met een adviseur aan het roer zit en kan sturen op dekking en prijs. Je bent toch zelfstandige om zaken zelf te kunnen bepalen.

Nieuwsgierig geworden?

Hoe dan ook, wij laten u gewoon bepalen hoe en wanneer wij u te woord kunnen staan!

Team Dijkstra staat voor u klaar!

Afspreken?

Een persoonlijk en
vrijblijvend gesprek
aanvragen?

Bellen?

Liever telefonisch?
contact met ons
opnemen?

Appje sturen?

Handig en snel!
Stuur een berichtje
via WhatsApp:

Vragen?

Stel hier vragen of plan de
route naar ons kantoor
in Leeuwarden

  • Altijd 100% onafhankelijk
  • Wij nemen u al het werk uit handen

  • Wij vergelijken premies en voorwaarden

  • Uw vraagbaak bij financiële zaken

Ook uw Zelfstandige Adviseur van RegioBank in Leeuwarden

Al 100 jaar RegioBank waar u zelf bepaalt hoe uw geldzaken geregeld wordt.