NIEUWS

Ziekte ex-kankerpatiënt mag geen rol meer spelen bij afsluiten verzekering

Het kon als ex-kankerpatiënt lastig zijn om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten, ook bij uitvaartverzekering was dit vaak lastiger. Als het wel lukte, werd er vaak een hogere premie gevraagd of werden ze zelfs geweigerd. Gelukkig komt hier verandering in: ex-kankerpatiënten hebben recht op een schone lei. De ministerraad heeft ingestemd met het ingediende voorstel van Wopke Hoekstra: Bij het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering of een uitvaartverzekering door een ex-kankerpatiënt mag na een vastgestelde termijn niet meer worden meegewogen dat zij ziek zijn geweest. Vanaf nu moeten alle verzekeraars zich aan deze nieuwe regels houden.

Onderzoek in 2019

In 2019 werd hier al onderzoek naar gedaan en maar liefst zes op de tien (ex)kankerpatiënten slaagden er niet in om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten en dit had dan ook weer gevolgen van het aangaan van een hypotheek. Zo werden de (ex)patiënten behoorlijk beperkt in de mogelijkheden hun leven weer op te bouwen nadat zij zijn genezen.

Tijd voor verandering

Gelukkig komt er na het ingestemde voorstel verandering voor de ex-kankerpatiënten. Jongeren tot 21 jaar die kanker hebben gehad, hoeven vijf jaar na genezing niet meer aan de verzekeraar te melden dat zij kanker hebben gehad. Deze termijn is voor mensen boven de 21 jaar vastgesteld op tien jaar. Zo kunnen zij zich beter verzekeren zonder extra hoge premies.

Er worden nog altijd veel vragen gesteld

Bij het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekeringen worden er nog altijd veel vragen gesteld over medische aandoeningen en uw levenstijl. De gevolgen van een ziekte als kanker kunnen daarbij ook straks nog steeds een rol spelen: bijvoorbeeld wanneer iemand lijdt aan blijvend hartfalen na een chemotherapie. Heeft u hier vragen over? Of heeft u vragen over het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering? Neem dan contact op met één van onze adviseurs.

Nieuwsgierig geworden?

Hoe dan ook, wij laten u gewoon bepalen hoe en wanneer wij u te woord kunnen staan!

Team Dijkstra staat voor u klaar!

Afspreken?

Een persoonlijk en
vrijblijvend gesprek
aanvragen?

Bellen?

Liever telefonisch?
contact met ons
opnemen?

Appje sturen?

Handig en snel!
Stuur een berichtje
via WhatsApp:

Vragen?

Stel hier vragen of plan de
route naar ons kantoor
in Leeuwarden

  • Altijd 100% onafhankelijk
  • Wij nemen u al het werk uit handen

  • Wij vergelijken premies en voorwaarden

  • Uw vraagbaak bij financiële zaken

Ook uw Zelfstandige Adviseur van RegioBank in Leeuwarden

Al 100 jaar RegioBank waar u zelf bepaalt hoe uw geldzaken geregeld wordt.