COLUMNS

Zorgverzekering en collectiviteitskorting

Zorgverzekering en collectiviteitskorting

De premies voor de zorgverzekeringen voor het jaar 2020 zijn ondertussen bekend. Voor het eerst sinds jaren zijn er verzekeraars die de premie verlaagd hebben. Mooi denkt u dan, we gaan minder betalen. Toch zijn deze minimale verlagingen van de basispremie niet direct zichtbaar in wat u moet gaan betalen in januari. Voor de meesten zullen de premies gaan stijgen.

Hoe komt dit dan? Heel simpel, verzekeraars mochten 10% collectiviteitskorting toekennen. Deze mogelijkheid is door de minister aangepast naar 5% korting. Ongeveer 2/3e van alle Nederlanders maken, via de werkgever of een vereniging, gebruik van deze collectiviteitskorting. Als je nu 1% minder premie gaat betalen maar daarnaast 5% korting gaat mis lopen, dan ga je uiteindelijk toch een dikke 4% meer betalen.

Al met al kunnen we met de stijgers en dalers in zorgverzekeringsland vaststellen dat het voor u vrijwel altijd gewoon een stijging wordt. Dus de kleine dalingen hebben geen positief effect op de kosten. Jammer maar waar, onze gezondheidszorg slokt nog altijd elk jaar meer geld op.

Helaas wordt het niet altijd juist besteed maar dit is weer een andere discussie. Zoals de meesten het wel met mij eens zijn mogen ze op de werkvloer best wel wat meer verdienen. De vrouwen en mannen die erg hun best doen om ons zo goed mogelijk te helpen, verzorgen, verdienen gewoon meer. Om dan de zorgpremies niet al te hard te laten stijgen mag er best wel eens gekeken worden naar kosten die verhoudingsgewijs te veel van het budget afsnoepen. De management en administratieve lagen zijn in verhouding te groot. Maak het meer beheersbaar.

Al met al, terugkomende op de zorgverzekeringen, het is wellicht best wel zinvol om weer eens te gaan vergelijken. 60% (vergelijkbaar met het aantal collectiviteitsklanten) is nog nooit veranderd van verzekeraar. Veel succes.

Nieuwsgierig geworden?

Hoe dan ook, wij laten u gewoon bepalen hoe en wanneer wij u te woord kunnen staan!

Team Dijkstra staat voor u klaar!

Afspreken?

Een persoonlijk en
vrijblijvend gesprek
aanvragen?

Bellen?

Liever telefonisch?
contact met ons
opnemen?

Appje sturen?

Handig en snel!
Stuur een berichtje
via WhatsApp:

Vragen?

Stel hier vragen of plan de
route naar ons kantoor
in Leeuwarden

  • Altijd 100% onafhankelijk
  • Wij nemen u al het werk uit handen

  • Wij vergelijken premies en voorwaarden

  • Uw vraagbaak bij financiële zaken

Ook uw Zelfstandige Adviseur van RegioBank in Leeuwarden

Al 100 jaar RegioBank waar u zelf bepaalt hoe uw geldzaken geregeld wordt.