COLUMNS

Zorgverzekering voor uw huisdier

Zorgverzekering voor uw huisdier

Je staat er niet altijd bij stil maar ook je huisdier(en) kunnen medische zorg nodig hebben. Zelf heb ik een paar katten en ja, eerlijk gezegd is op het gebied van deze verzekeringen niets voor ze geregeld. Je gaat er maar vanuit dat je vertrouwde viervoeters niets gaan mankeren en altijd gezond blijven.

Dat het anders kan ben ik de afgelopen weken ook achter gekomen. Een kennis van mij had kort geleden een mooie pup (rashond) gekocht. Helemaal wijs met zijn nieuwe vriend. Tot een paar weken terug het noodlot toesloeg. Het bleek dat de pup een vergroeiing heeft aan de voorpoten. Op naar de dierenarts en meteen geopereerd. Een spannende tijd voor zowel hond als baasje. Regelmatig kijken, foto’s laten maken om het herstel te volgen, medicatie enz.

Medische kosten

Dan kom je er ook achter dat de kosten behoorlijk kunnen oplopen voor een medische behandeling van je huisdier. De operatie en begeleiding naar herstel hebben mijn kennis al € 5000 euro gekost. Gelukkig was er tijdig een huisdierenverzekering afgesloten en worden de kosten voor het grootste gedeelte vergoed.

Ik kan me voorstellen dat bepaalde huisdiereigenaren, die geen verzekering afsluiten voor hun huisdier, in dit geval voor een behoorlijk dilemma geplaatst worden. Niet iedereen kan zomaar even een groot bedrag betalen voor de medische kosten. Wat moet je dan? Je huisdier laten inslapen? Puur omdat je het geld niet hebt? Een moeilijke beslissing.

Een huisdierenverzekering

Gelukkig hebben we in Nederland diverse verzekeraars waar je voor een redelijke maandelijkse premie deze kosten kunt verzekeren. Deze verzekeringen zijn ook nog vaak uit te breiden met een alternatieve geneeswijze, tandartskosten en een buitenlanddekking. Mocht een medische behandeling niet goed aflopen en komt je huisdier te overlijden dan zijn bij bepaalde verzekeraars ook de crematie mee te verzekeren.

Huisdierenzorg verzekeren kan verstandig zijn.

Nieuwsgierig geworden?

Hoe dan ook, wij laten u gewoon bepalen hoe en wanneer wij u te woord kunnen staan!

Team Dijkstra staat voor u klaar!

Afspreken?

Een persoonlijk en
vrijblijvend gesprek
aanvragen?

Bellen?

Liever telefonisch?
contact met ons
opnemen?

Appje sturen?

Handig en snel!
Stuur een berichtje
via WhatsApp:

Vragen?

Stel hier vragen of plan de
route naar ons kantoor
in Leeuwarden

  • Altijd 100% onafhankelijk
  • Wij nemen u al het werk uit handen

  • Wij vergelijken premies en voorwaarden

  • Uw vraagbaak bij financiële zaken

Ook uw Zelfstandige Adviseur van RegioBank in Leeuwarden

Al 100 jaar RegioBank waar u zelf bepaalt hoe uw geldzaken geregeld wordt.